Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ύφεση θέλει mont blanc


Γράφει η Κουκίδα
Λίγος, πολύ λίγος αποδείχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στο ALTER.
Παρά τον βομβαρδισμό ερωτήσεων για να μας δώσει διευκρινήσεις για τον ΦΠΑ, τα νέα μέτρα, τον αναπτυξιακό νόμο, την περαίωση και την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, επαναλάμβανε τις ίδιες αοριστολογίες που ακούγαμε μέχρι τώρα. Σαφείς απαντήσεις δεν πήραμε και έτσι η σεναριολογία συνεχίζεται.
Ο ίδιος, αμήχανος, άκουγε τις τοποθετήσεις των δημοσιογράφων ότι μέτρα όπως η περαίωση, εκτός του ότι νομιμοποιούν την φοροδιαφυγή των μεγαλοκαρχαριών, φανερώνουν τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στο ενδεχόμενο να πέσει έξω στα έσοδα. Πανικό που την κάνει να αυτοαναιρείται. Από την μία διακηρύττει την δέσμευση για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα (για να δικαιολογήσει την βαριά φορολογία που επέβαλε)  και από την άλλη προχωρεί σε μαζική περαίωση.
Ο Παπακωνσταντίνου τ' άκουσε για τα καλά και για την γκάφα του επιτελείου του να διαρρεύσει το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης. Στην αρχή πήγε να τα ρίξει στους δημοσιογράφους, όμως το μάζεψε γιατί γνωρίζει πολύ καλά τις διαρροές που φεύγουν από το γραφείο του. Το κλίμα «νευρωτικό» και το βλέμμα του υπουργού γυπίσιο (και ουχί αετίσιο). Είχε ωστόσο στήριγμα τo mont blanc στυλό του, που στριφογύριζε συνεχώς στα χέρια του.  Διερωτώμαι πώς θα μεταβεί σε Παρίσι , Λονδίνο και Φρανκφούρτη για να προωθήσει την ελληνική οικονομία, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα κινηθεί τους επόμενους μήνες. Οι ξένοι επενδυτές δεν είναι δημοσιογράφοι. Θα επιμείνουν σε λεπτομέρειες, διαφορετικά κανείς δεν πρόκειται να ρίξει χρήμα στην ελληνική αγορά, όσα road shows και να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...