Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τα «Χριστούγεννα της στημένης κρίσης»….

Τα «Χριστούγεννα της στημένης κρίσης»…. είναι πιο δύσκολα από τα «Χριστούγεννα μιας πραγματικής κρίσης»!

Έπρεπε να «πειστούν» εκατομμύρια πολίτες, ότι «χανόμαστε», για να μην αντιδράσουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας.


Πείνα και δυστυχία, σε καιρούς υπέρογκων καταθέσεων στο εξωτερικό!

Στα «σαλέ της Ελβετίας» τα περνάει «δύσκολα» η Ελληνική ολιγαρχία!

Αφού πουλήθηκαν όλα, δήθεν, για να σωθούμε στην συνέχεια οτιδήποτε αντιμνημονιακό, θα αυτοκαταστραφεί, από τυχοδιωκτισμό, γιατί ο μέσος πολίτης θέλει να είναι με τον κερδισμένο!
Έλληνα πολίτη, ποιος περιμένεις να σε σώσει, πάντα οι άλλοι πρέπει να αγωνίζονται για σένα;

Παρατηρείται εδώ και πολύ καιρό το «σύνδρομο των μνηστήρων της Πηνελόπης». Ενώ ο Οδυσσέας πήγε στον πόλεμοι για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, αυτοί που δεν πολέμησαν, όχι μόνο δεν τον σεβάστηκαν αλλά του φάγανε την περιουσία του και θέλανε και την γυναίκα του! Με άλλα λόγια όσοι δεν αγωνίζονται και περιμένουν από τρίτους να σωθούν, όχι μόνο δεν σέβονται τους αγωνιστές αλλά κοιτάνε να επωφεληθούν κιόλας!
Στο σύγχρονο παραμύθι των Χριστουγέννων, ο «άρχοντας» που θα πουλήσει την πατρίδα του αντί «πινακίου φακής», θα ονομαστεί «εθνοσωτήρας» αντί εθνοπροδότης!

Τελικά οι «Μάγιας», έκαναν λάθος, αλλά όχι οι τραπεζίτες!

Η ψευδοκρίση, θα τελειώσει ξαφνικά, όπως άρχισε, αφού οι νέες μεγάλες δυνάμεις βάλουν στο χέρι όλον τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας!
Από το «μαζί τα φάγαμε» στο «μαζί τα βγάλαμε στο εξωτερικό»!

Ο κάθε δεξιός στρατηγός ή «παρτάκιας φασιστο-συριζαίος», αφού «έκανε την καβάντζα του», μετά το έπαιξε εκ του ασφαλούς επαναστάτης, αγανακτισμένος κλπ..
Οι νέοι «ρουφιάνοι» στον δημόσιο τομέα, αντί των κλασικών δεξιών και των λεγόμενων «πρασινορουφιάνων», είναι οι «Συριζορουφιάνοι»! Μη ξεχνάμε ότι τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα τους διέλυσε πρώτος ο Στρατούλης και μετά ο Καμίνης!
«Συριζορουφιάνοι» και «χρυσαυγίτες» σε ένα περίεργο σφιχταγκάλιασμα εξουσίας ενάντια στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κόμματα.

Όλα τα «γκάλοπ» είναι στημένα: Το 33% των Ελλήνων είναι τυχοδιώκτες και δεν θα δήλωναν ποτέ σε καιρό πολιτικής αστάθειας την προτίμησή τους! Οι τύποι αυτοί περιμένουν πρώτα, να ξεκαθαρίσει ο νικητής και μετά είναι μαζί του…. Ώσπου να «λακίσουν πάλι». Βάλε και εσύ το όνομά σου σε μια «λίστα» Λαγκάρντ, ΣΔΟΕ, απατεώνων, δοσίλογων, συριζορουφιάνων, είναι η νέα μόδα…. Ουδείς από τις «λίστες» δεν θα πληρώσει τίποτα!
Αγόρασε μια σύνδεση καρτοτηλεφώνου, υπερδανεισμένε, που θα δώσεις το νούμερο στις τράπεζες, για να σε «απειλούν – ενημερώνουν» σε αυτό και μην το χρησιμοποιείς ποτέ. Έτσι θα αποφύγεις τις πιο πολλές απειλές!
Ουσιαστικά, τον ατελή σχεδιασμό του ευρώ, που δεν έχει «κοινό ταμείο», τον πλήρωσε η πάμπλουτη Ελλάδα δια της απεμπόλησης και της εθνικής της κυριαρχίας και των υδρογονανθράκων της!

Πολλοί Συριζαίοι, πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην χουντικοί, αφού βγάλανε με συνεννόηση με την δεξιά τα χρήματα τους στο εξωτερικό, τώρα δήθεν ενδιαφέρονται για την «κρίση», που οι ίδιοι με την στάση τους επέτειναν!

3.5000 πολίτες, τα θύματα των νέο-τραπεζιτών στην Ελλάδα!
Η νέο-τραπεζοδικτατορία επεβλήθη μέσω της «ενίσχυσης» των ιδιωτικών τραπεζών με δημόσια χρήματα των πολιτών! Με άλλα λόγια οι πολίτες πλήρωσαν τους ολιγάρχες για να γίνουν πιο ισχυροί και να επιβληθούν επί των πολιτών!

Η κρατική βοήθεια 1,6 τρισ. ευρώ χορηγήθηκε στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ στο διάστημα από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης, τον Οκτώβριο του 2008 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι εν μέσω της οικονομικής κρίσης αναδεικνύονται οι τράπεζες της ΕΕ, καθώς ήταν οι μόνες που έλαβαν χρήματα, σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους κλάδους της οικονομίας, που υπέστησαν περικοπές.
Η κρατική βοήθεια που χορηγήθηκε στον τραπεζικό τομέα στην ΕΕ ανήλθε συνολικά στο 1,6 τρισ. ευρώ στο διάστημα από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης, τον Οκτώβριο του 2008 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στο 13% του ΑΕΠ της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις κρατικές ενισχύσεις που αναφέρονται στο 2011.
 Στη συντριπτική τους πλειονότητα, ποσοστό 67%, οι βοήθειες αυτές αφορούν δημόσιες εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των τραπεζών.

Το έτος 2011 ήταν εξάλλου το τελευταίο κατά το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφάρμοσε τους προσωρινούς κανονισμούς για τα πακέτα τόνωσης της οικονομίας, την κρατική βοήθεια προκειμένου να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία σε περιόδους κρίσεων.
Αυτού του τύπου η βοήθεια, το 2011 αντιστοιχούσε σε 48 δισεκ. ευρώ - ήτοι στο 0,037% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ - και ήταν μειωμένη κατά 50% εν σχέσει προς το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα στοιχεία αυτά αντανακλούν την ισχνή προσφυγή σε τέτοιου είδους βοήθειες από πλευράς των επιχειρήσεων και τη δημοσιονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα κράτη.

Το σύνολο των κρατικών επιχορηγήσεων που δεν συνδέονται με την κρίση έχει μειωθεί, φθάνοντας τα 64,3 δισεκ. ευρώ το 2011, ήτοι το 0,5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
Πρόκειται για «μία μακρόπνοη καθοδική τάση», επισημαίνει ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια, υπογραμμίζοντας πως οι βοήθειες αυτές ανταποκρίνονταν στο 2% του ΑΕΠ της ΕΕ στη δεκαετία του '80.
Τέλος, σύμφωνα με τους πίνακες των στοιχείων, στα τέλη του Ιουνίου 2012, περίπου το 85% του συνολικού ποσού των παράνομων κρατικών βοηθειών - παρανόμων διότι αντιβαίνουν στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τον ανταγωνισμό - επεστράφησαν από όσους ευνοήθηκαν στις αρχές. Οι επιστροφές αυτές ανήλθαν σε 13,5 δισεκ. ευρώ.

Και όλα αυτά που ακόμα και σήμερα η απληστία των τραπεζιτών είναι ακόρεστη! Μια νέα σεισάχθεια θα σώσει τους πολίτες. Αρκεί και οι πολίτες να θέλουν να σωθούν.
Υπάρχει ελπίδα. Αντισταθείτε!

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πρόεδρος Ελληνοδιεθνούς Μ.Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...