Την ώρα που η φρεσκοψηφισμένη ταφόπλακα στο ασφαλιστικό – εργασιακό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση υπερπηδά τα εμπόδια με άνεση, δεν πα να λεν οι δημοσκοπήσεις ότι η πλειονότητα πιστεύει ότι με το Μμνημόνιο «στραβά αρμενίζουμε» και την ώρα που η ΓΣΕΕ υπογράφει με τον ΣΕΒ κατ’ όνομα «αυξήσεις» και συμπληρώνοντας «εξωμνημονιακά» το έργο κυβέρνησης – τρόικας στον αγώνα τους για την ακύρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων της τελευταίας 35ετίας, είναι φανερό ότι «έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια μας». Και βάλε, καίγεται το σπίτι μας, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Η φύση πάντως συντονιζόμενη με την κατάσταση παραίδεται στις πρώτες σφοδρές πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Την ώρα αυτή λοιπόν, που η βαρβαρότητα υπογραμμίζεται και από την, αναμενόμενη για όσους παρακολουθούν στενά, εκδήλωση ενεργειών ανακατάταξης στη τραπεζική σκακιέρα, σε βάρος πάντοτε του λαού, την ώρα αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζουν να σοβαρευτούν.
Είτε φοβήθηκαν το παραπάνω σκηνικό, προϊόν και της δικής τους ανεπάρκειας και ανετοιμότητας να δουν μακρύτερα και να θέσουν φραγμούς έγκαιρα, είτε το απροσδιόριστο ακόμα γκελ των Κουβέληδων στην κοινωνία (τα ΜΜΕ κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά να που οι δημοσκοπήσεις τους κατεβάζουν ήδη από το 6% στο 2%), είτε το ενδεχόμενο να σμπαραλιαστούν πλήρως από τις εσωτερικές συγκρούσεις οδηγούμενοι σε κάθε άλλο παρά ηρωϊκή έξοδο, αποφάσισαν να το κρατήσουν το μαγαζί όρθιο και να βάλουν στην άκρη τα «προσωπικά» τους προς χάριν του κοινού αγώνα απέναντι στις πολιτικές του Μνημονίου.
Παρά τις όποιες καλές προθέσεις, η «νεα πολιτική συμφωνία» του ΣΥΡΙΖΑ όμως θα είναι «υπό δοκιμή» ( για να χρησιμοποιήσουμε παλιότερη έκφραση ενός εκ των πρωταγωνιστών της κρίσης του σχήματος) μέχρι να αποδειχτεί ότι οι σεχταρισμοί, οι φραξιονισμοί, οι έχθρες και όλα τα σχετικά έχουν πράγματι παραμεριστεί σε αναζήτηση όχι κοινής δράσης απλώς, αλλά κοινής και συγκροτημένης απάντησης ως προς τη λύση διεξόδου. Αν το ξήλωμα του Μνημονίου απαιτεί κατ’αρχάς μιαν απάντηση στο ζήτημα του χρέους, η βεντάλια των απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα είναι ένα ερώτημα αν μπορεί να κλείσει σε μία συγκεκριμένη και πλήρως επεξεργασμένη θέση...
Άλλο επαναδιαπραγμάτευση χρέους, άλλο διαγραφή του χρέους, άλλο μονομερής στάση πληρωμών, άλλο άρνηση χρέους, άλλο η αντιμετώπιση του ζητήματος με ευρώ κι άλλο με έξοδο από το ευρώ και πάει λέγοντας (δεν είμαστε και οικονομολόγοι). Άραγε σ’αυτό το ζήτημα μπορούν να βρουν μια κοινή και υπεύθυνη απάντηση ή θα συνεχίσει να λέει ο καθένας το δικό του μέσα από τα διάφορα «παραμάγαζα» εντός και παραπλεύρως του ΣΥΡΙΖΑ;
http://www.topontiki.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !