Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι ... Τροικανοί ξανάρθαν

Του ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Πρ. Δήμαρχου Χαλκιδέων

Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω κι ένας δημοκρατικός, σώφρων άνθρωπος, που μπορεί να αποδεχθεί τις εισηγήσεις της τρόικας για απολύσεις, κατάργηση του κατώτατου μισθού, περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται οι "επιτηρητές μας", πως είναι επιλογές που διαλύουν την κοινωνία, καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό, επιτείνουν την ύφεση και φυσικά δεν μας "βγάζουν" από την κρίση.

Κάποιοι έχουν βαλθεί να πισωγυρίσουν τη χώρα, γκρεμίζοντας κάθε κοινωνική δομή, ισοπεδώνοντας τα εργασιακά δικαιώματα, αποσαθρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις, μειώνοντας τις κοινωνικές δαπάνες, σπρώχνοντας συνειδητά την κοινωνία στο περιθώριο. Είναι σίγουρο οτι λειτουργούν με σχέδιο, όχι για τη σωτηρία των φτωχών οικονομιών αλλά για την περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών οικονομιών και χωρών της Ε.Ε. και άλλων συμφερόντων.

Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει δεκαετίες πίσω επειδή ακραίοι συντηρητικοί «εγκέφαλοι» θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη σε απόλυτο αδιέξοδο.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση;

Σαφέστατα ναί, και είναι η πρόταση του δημοκρατικού, προοδευτικού, αριστερού κόσμου που πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη,  στην κοινωνική αλληλεγγύη, στο κοινωνικό κράτος.

Η Ε.Ε. μπορεί και πρέπει να οδηγηθεί πλέον στην κατεύθυνση της ενιαίας οικονομικής πολιτικής.

Σταδιακά και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδκασία της ενιαίας οικονομικής πολιτικής, αντιμετωπίζεται με μεσοβραχυπρόθεσμα μέτρα, όπως η έκδοση ευρωομολόγου, η κοπή νομίσματος (ευρώ), η κοινή στάση απέναντι στους κερδοσκόπους και μία σειρά άλλων συναφών μέτρων, -που ήδη έχουν κατατεθεί από ειδικούς,- η διαχείρισης της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μεταρρυθμιστικές δράσεις και ενέργειες στις επιμέρους κοινωνίες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν ριζικά στρεβλώσεις, λάθη και αδυναμίες.

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά ας μη σταματήσουμε να φωνάζουμε και να διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας, σε όσα διαδραματίζονται για μας χωρίς εμάς!

Αν συνεχίσουμε τις διαμαρτυρές στους δρόμους ίσως καταλάβουν οτι έχουν να κάνουν με ανθρώπους κι όχι με αριθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...