Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ανδριανόπουλος: Αν αντέξει ο Στουρνάρας υπάρχει ελπίδα

«Τελευταία ελπίδα για να αποφύγουμε το περιθώριο» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος στην ιστοσελίδα του και καυτηριάζει τις αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης -την οποία αποκαλεί «ψοφοδεή κυβερνητικό περίγυρο»- απέναντι στις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Ανδριανόπουλος θεωρεί ότι τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι μεταρρυθμίσεις : «Αν αντέξει ο Γ. Στουρνάρας κι' υπερκεράσει τις αντιδράσεις του ψοφοδεούς κυβερνητικού του περίγυρου κι' εμμείνει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ίσως να υπάρχει ακόμη κάποια ελπίδα. Κι αν ο Πρωθυπουργός βέβαια κεφαλαιοποιήσει τις προγραμματικές του θέσεις μετατρέποντάς τες σε δέσμες πολιτικής που οι Υπουργοί του θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν. Οι προγραμματικές δηλώσεις άνοιξαν δυναμικά τον δρόμο για πολιτικές επιτυχίας. Και θα κριθούν βέβαια από την αποφασιστικότητα με την οποία θα ξεπεράσουν την παλαιομαρξιστική αντίδραση της Αριστεράς που παντού βλέπει νεοφιλελεύθερες δήθεν συνομωσίες. Διαφορετικά, ο Τρίτος Κόσμος του περιθωρίου μας περιμένει με αρκετή ανυπομονησία» γράφει ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Ανδριανόπουλος περιγράφει με μελανά χρώματα το κυβερνητικό σχήμα : « Αρκετά στελέχη δεν δείχνουν με φανατισμό να πιστεύουν σ' αυτό που καλούνται να κάνουν και βλέπουν την εξουσία σαν έπαθλο για ευόδωση καριερίστικων προοπτικών και εμπέδωση κομματικής κυριαρχίας» γράφει για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Προβλέπει, μάλιστα, ότι αν η κυβέρνηση δεν επιμείνει στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων ο εκτροχιασμός δεν θα είναι μακριά. Και τότε, όπως γράφει, η εξουσία θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ: «Τότε η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απόλυτη. Θα έρθει δηλ. αυτοδύναμα, δίχως την ανάγκη στήριξης από κάποιο άλλο μικρότερο πολιτικό σχήμα. Κοντολογής, δεν θα υπάρχει κανείς να φρενάρει τις παλαιομαρξιστικές φαντασιώσεις και τα τριτοκοσμικά οράματα στελεχών του. Δεν θα υπάρχει κανείς να δώσει και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα το αναγκαίο άλλοθι για κάποιες απαραίτητες παλινδρομήσεις» αναφέρει.

Ως συνέπεια όλως αυτών ο κ. Ανδριανόπουλος προβλέπει πως η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωπαική Ενωση και θα κυριαρχήσει η Αριστερά η οποία στη χώρα μας αποτελεί ελπίδα ενώ σε άλλες χώρες απλώς κοσμεί τα βιβλία της Ιστορίας :

«Με μιά Ευρώπη τότε πελαγωμένη μέσα στα προβλήματά της κι' απηυδισμένη με μια Ελλάδα εξαιρετικά ιδιότροπη, μια Αμερική μάλλον αδύναμη και με Ρωσία και Κίνα στη δίνη δικών τους ιδιαίτερων αδιεξόδων, κανείς δεν θα νοιαστεί αν κάποια χώρα μικρή πάρει την κάτω βόλτα και βγεί από το κάδρο. Εξοδος βέβαια τώρα από τα κεντρικά δυτικο-ευρωπαικά δρώμενα σημαίνει περιθώριο για δεκαετίες. Κι' αυτό βέβαια δεν είναι επισήμανση κινδυνολογική. Πρώτον, διότι δεν έχω την ψευδαίσθηση πως τόσοι πολλοί με διαβάζουν κι' επηρεάζονται. Και δεύτερον, διότι εκτιμώ πως ο κύβος έχει ήδη ριφθεί. Με την συνειδητή πλέον κατάληξη από τώρα σε αποφάσεις των εκλογέων, αλλά και με την αφελή συμπεριφορά υποτιθέμενων μετριοπαθών ηγεσιών. Είναι εκτίμηση αντικειμενική που προέρχεται από την παρατήρηση της ροής των πραγμάτων. Σε μια χώρα που η Αριστερά εξακολουθεί ακόμη σήμερα να αποτελεί για πολύ κόσμο την ελπίδα του αύριο, ενώ παντού αλλού κοσμεί απλά τα βιβλία της ιστορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σαν έκφραση επαναστατικής ανατροπής έχει πείσει πολύ κόσμο πως έχει άκοπες σχετικά λύσεις για όλα. Η άνοδός του λοιπόν στην εξουσία θα είναι αναπόφευκτη. Αν η κυβέρνηση διστάσει και δεν πετύχει τολμώντας» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...