Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«Τα απόνερα των νέων μέτρων είναι ο προυπολογισμός»

Άρθρο του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή Αχαίας


«Τραγική και  εθνικά επιζήμια υπήρξε η επιλογή  του Α. Σαμαρά να παραδοθεί στους  δανειστές αντί να επαναδιαπραγματευτεί και να βάλει φρένο στις υφεσιακές  πολιτικές»


Ο «βασιλιάς της οβιδιακής μεταμόρφωσης» και απόλυτος υποστηρικτής των μνημονιακών πολιτικών, μετά τις 17 Ιουνίου, είναι πλέον γυμνός.

Υπόλογος απέναντι στον λαό, ακόμα  και σε εκείνους που τον στήριζαν μέχρι χθες, πιστεύοντας, ίσως, ότι πίσω από την μεταμόρφωσή του υπήρχε ένα αξιόπιστο σχέδιο.

Τώρα, αποκαλύπτεται περίτρανα πως καμία ουσιαστική πολιτική σκέψη και στρατηγική δεν υπήρξε, παρά μόνο η ακόρεστη δίψα του για εξουσία και η συνθηκολόγησή του με τα καταρρέοντα συμφέροντα.

Τώρα, αποδεικνύεται πόσο τραγική και εθνικά επιζήμια υπήρξε η επιλογή του να παραδοθεί στους δανειστές αντί να επαναδιαπραγματευτεί και να βάλει φρένο στις υφεσιακές πολιτικές, σύμφωνα και με την εντολή που πήρε από τον λαό.

Έδωσε «γη και ύδωρ» στην κ. Μέρκελ, ευελπιστώντας στην… μεγαλοψυχία της, αλλά αυτή δεν του κάνει την χάρη και ακόμα αρνείται την δόση που η χώρα θα έπρεπε να πάρει από τον περασμένο Ιούνιο.

Υποβάλλει τον λαό  στην πιο αιματηρή λιτότητα, χωρίς  να μπορεί να διασφαλίσει ούτε το προαπαιτούμενο «αντίτιμο».

Μετά από όλα αυτά, με ποια επιχειρήματα μπορεί να πείσει ότι ο προϋπολογισμός που ζήτησε να ψηφίσουμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνον τα «ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ»; Ότι και να πει, ποιός τον πιστεύει πια;

Γιατί τα εκατοντάδες στελέχη της παράταξης που πρόδωσε, δεν έχουν ήδη ξεσηκωθεί, ώστε να αποδείξουν πως ακόμα εκπροσωπούν τον λαό της μεγάλης λαϊκής παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;

Μετά την ψηφοφορία  για το μνημόνιο ΙΙΙ δήλωσα πως  το «ματωμένο 153» συνιστά στραπάτσο  που θα μετατραπεί σε κόλαφο, αν τη Δευτέρα δεν αποφασιστεί η άμεση εκταμίευση της δόσης, και μάλιστα ολόκληρης, όπως η ίδια η κυβέρνηση υποστήριζε.

Ο κόλαφος μοιάζει πλέον βέβαιος. Και οι πύλες της κόλασης για το φθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα εξουσίας, μόλις τώρα ανοίγουν. Η πραγματική πολιτική θα το κατατροπώσει, η πραγματική κοινωνία θα το συνθλίψει! !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...