Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Μεταρρύθμιση ναι, αυταρχισμός όχι !

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΚΑ*
 Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ, αναδεικνύουν ροπή της Ν.Δ. σε μονομερείς, αυταρχικές ενέργειες, συνδυασμένες με προσπάθειες παλινόρθωσης παλαιο-δεξιού, πελατειακού κράτους. Η αγνόηση των κυβερνητικών εταίρων ειναι προκλητική.
 
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά το 2009, πέτυχε σημαντική μείωση προσωπικού και θετικά οικονομικά αποτελέσματα για την ΕΡΤ. Έδειξε ότι υπάρχει δρόμος για δημιουργικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς άσκοπη επίδειξη πυγμής.
 
Η τελική φάση μιας ριζικής ανασυγκρότησης το 2011, με βάση τις προτάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου, δεν ολοκληρώθηκε λόγω αντιδράσεων από πολλούς που διαμαρτύρονται σήμερα. Μεταξύ τους βρίσκονταν και όσοι, σήμερα στην κυβέρνηση, έκλεισαν το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αν αυτές οι προτάσεις είχαν υλοποιηθεί, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτό το σημείο.

Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης. Η τυφλή άρνηση οδηγεί σε απαξίωση της. Πρέπει να προχωρήσει η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Αλλά δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο μείζονες αποφάσεις. Η πολύτιμη κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας πρέπει να εμπεδωθεί.
 
* Ο Θόδωρος Τσίκας είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...