Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Süddeutsche Zeitung για Βενιζέλο: Λαϊκίζει και έριξε με πραξικόπημα τον Παπανδρέου

Η εφημερίδα του Μονάχου γράφει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης


Στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η εφημερίδα του Μονάχου «Süddeutsche Zeitung» η οποία σε νέο εκτενές ρεπορτάζ της για την ανάληψη της ελληνική προεδρία, σχολιάζει την εκλογική αποδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.


Σύμφωνα με την «Süddeutsche Zeitung»,  ο κ. Βενιζέλος λαϊκίζει και έριξε με πραξικόπημα τον Γιώργο Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις και υπογραμμίζει ότι την καλύτερή του επίδοση σημείωσε το 2011, «όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βενιζέλος θέλει να αποτρέψει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και επειδή -όπως γράφει- τον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις «βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα».

«Με το αίτημα του να φύγει από την Τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών. Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...