Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

"Η ολιγωρία θα παρασύρει κι άλλες χώρες"

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Ε.Ε. και θα πρέπει χωρίς καθυστερήσεις να πάρει τις αποφάσεις της... γράφει στους F T ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επαινώντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Σήμανε η ώρα των σοβαρών αποφάσεων για την Ευρώπη, υπογραμμίζει σε άρθρο γνώμης στους Financial Times ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου στον κόσμο επενδυτικού οίκου Pimco.

«Ρεαλιστική φωνή ο Παπανδρέου»
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: «Με την πολιτική μυωπία και τον οπορτουνισμό τους, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ενέτειναν και διόγκωσαν το πρόβλημα του χρέους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειες μολύνοντας επιπλέον και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με χρέη που αναπόφευκτα θα αναδιαρθρωθούν», επισημαίνει ο οικονομολόγος Μοχαμεντ Ελ Εριάν στους FT. «Η μοναδική ρεαλιστική φωνή στην Ευρώπη», γράφει ο κ. Ελ Εριαν, «ήταν του Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup. Ο κ. Παπανδρέου», συνεχίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, «έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά την επεξεργασία και εφαρμογή μεθόδων που να ανταποκρίνονται στο τρίπτυχο: βιωσιμότητα του χρέους, πρόσβαση στις αγορές και ανάπτυξη».

«Σε κρίσιμο σταυροδρόμι»

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: O Γιώργος Παπανδρέου στο τελευταίο συμβούλιο κορυφής «Είναι επίσης σωστή η επισήμανση του κινδύνου που ελλοχεύει στις πολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες ουσιαστικά απομειώνουν την επεξεργασία τεχνικών λύσεων. Οι Ευρωπαίοι», υπογραμμίζει ο Μοχαμεντ Ελ Εριάν, «επιβάλλεται να πάρουν πολύ σοβαρά τα λόγια του κ. Παπανδρέου και να προχωρήσουν δίχως καθυστέρηση σε στρατηγικές αποφάσεις». Εκτιμά δε πως δύο είναι οι διέξοδοι από την κρίση: Η οικονομική ένωση, κατ΄αρχάς de jure και μετά de facto ή η αναδιάρθρωση του χρέους όλης της ευρωπαϊκής περιφέρειας, η εγγύηση του υπολοίπου, η ενίσχυση με κεφάλαια της ΕΚΤ και δυναμικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. «Ο κ. Παπανδρέου», καταλήγει το άρθρο των FT, «έχει απόλυτο δίκιο να προειδοποιεί πως η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όσο οι πολιτικοί της ολιγωρούν τόσο οι λύσεις θα απομακρύνονται, η κρίση θα παίρνει επιδημικές διαστάσεις παρασύροντας στη δίνη της και χώρες που θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...