Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αλλαγή φορολογικής πολιτικής

Γράφει η  ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ*

Προς  κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο
Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό  
  Ο προκάτοχος σας υπουργός των Οικονομικών δεν είπε  δημοσίως ότι απέτυχε το σχέδιο της κυβέρνησης σας και δεν είπε ότι πέσατε έξω σ όλους τους στόχους.
Αλλά εσείς αυτό το γνωρίζετε καλύτερα…
  Σε ένα κράτος ξεχειλωμένο και αντιπαραγωγικό το οποίο παραδώσατε άνευ όρων στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, σε μια Ελλάδα που χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μείωση του κράτους, βάσει ποιας λογικής συνεχίζεται η φοροεπιδρομή? Για να εισπράξετε από ποιον? Από αυτόν που δεν έχει πια τίποτα να δώσει? Κάνετε έφοδο στους Έλληνες προκειμένου να πάρετε  τι ? Αυτά που ΔΕΝ υπάρχουν?
Η κατάσταση  περιγράφεται μόνο ως στρατηγική ..εξόντωσης της παραγωγικής μονάδας της χώρας.
Είναι τόσο άστοχες  και αναποτελεσματικές οι κινήσεις πανικού, που κανείς εύλογα αναρωτιέται αν πρόκειται πράγματι περί πανικού ή συμβαίνει κάτι άλλο..   
 Την ώρα της μεγάλης κρίσης το πρώτο που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις  είναι περικοπές στη μεσαία τάξη..
   Αυτή τη στιγμή  ΟΛΟΙ οι Έλληνες, αν δεν είναι στον μαύρο, είναι στον λευκό Τειρεσία.
Δεν λειτουργούν  οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.  Δεν αποδίδουν  τα μέτρα. Γιατί  η  φορολογία πρέπει να είναι απλή και σταθερή.  Είτε είναι για τα νοικοκυριά, πόσο μάλλον για τις επιχειρήσεις .. Όχι να αλλάζει ανάλογα με τα φεγγάρια..
   Και τελικά ποια είναι η λογική του «πουλάω»?
Όταν  χρωστάς τα μαλλιοκέφαλα σου, αν πουλήσεις, μετά πώς θα τρως? Δεν πρέπει να   νοικιάσεις  για να έχεις κάτι να εισπράττεις ? Άρα δεν πουλάς , κάνεις  διαχειριστικές κινήσεις που σου επιτρέπουν να συνεχίσεις να υπάρχεις ως κράτος και ως ανθρώπινο δυναμικό .
 Διατηρείς  τις κερδοφόρες επιχειρήσεις  του δημοσίου,  καταργείς και  συγχωνεύεις τις υπόλοιπες , προχωράς σε άμεση μείωση λειτουργικού και ενεργειακού κόστους.
Να φορολογήσεις τα σκάφη ναι, αλλά και τα αυτοκίνητα με τα οποία πάει ο κόσμος στη δουλειά του? Κάνε αυξήσεις επί  τρία σε όλα τα αναλώσιμα των αυτοκίνητων  ΕΚΤΟΣ των επαγγελματικών. Όχι στον ταξιτζή .. Και δεν  βάζεις 23% ΦΠΑ στους χώρους εστίασης, γιατί έχουν άδεια καθίσματα πια.. 
Δεν πας να εισπράξεις απ τα φάρμακα που τα έχει ανάγκη ο κόσμος αλλά  από το σολομό Νορβηγίας και άλλα συναφή που αυτοί που κατέχουν, θα τ’ αγοράσουν έτσι κι αλλιώς ..

Διαλύσατε την  αγορά αυτοκινήτου. Έκλεισαν οι αντιπροσωπείες και εμπορίες αυτοκίνητων και απολύθηκε πλήθος εργαζομένων,  την στιγμή που θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα ευέλικτο  σύστημα φορολόγησης.  Το μέτρο της απόσυρσης δεν λειτουργεί  γιατί οι τράπεζες είναι μαγκωμένες κι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει αυτοκίνητο. Άρα ,και δεν εισπράττει το κράτος  και επιβαρύνεται ΚΑΙ το περιβάλλον με τα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα ΚΑΙ  η Υγεία με τα ατυχήματα που προκαλούνται .
   ΟΛΑ τα νοσοκομεία της χώρας είναι μαγαζιά-γωνία. Διότι πουλάνε  το πολυτιμότερο πράγμα , την υγεία. Γιατί  κανείς δεν τα κάνει κερδοφόρα με απλούς σχεδιασμούς?
  Με ένα απλό bar code για το τι μπαίνει και τι βγαίνει από αναλώσιμα Είναι δύσκολο να υπάρχει σύστημα  σύγκρισης τιμών της αγοράς ? ανά τον πλανήτη στην υπερχοντρική τιμή ? Παίρνουν δέκα εκατομμύρια τόνους βαμβάκι  που στοιχίζει ένα ευρώ στην παραγωγή Κι αντί το νοσοκομείο να το παίρνει 1,30 το αγοράζει 3 ευρώ!
Γιατί τα νοσοκομεία  δεν κάνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες παροχής  ρεύματος που τους μειώνει  το κόστος κατά 10% ?
Γιατί δεν εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά?  Γιατί δεν εγκαθιστούν άβαθη γεωθερμία  να παίρνουν δηλαδή ενεργεία από τη γη για ψύξη και θέρμανση το όποιο μεταφράζεται σε 50% μείωση  εξόδων ? Γιατί δεν κάνουν λελογισμένη διαχείριση των απόβλητων τους  Γιατί δεν ουλάνε οπ αμοιβή τα σκουπίδια τους Γιατί δεν αντικαθιστούν το πετρέλαιο με φυσικό αέριο? Μήπως γιατί όλοι τα παίρνουν? 
   Πού είναι η πράσινη ανάπτυξη? Που είναι οι επενδυτές? Ποιος τρελός θα έρθει να επενδύσει στην ακίνητη περιουσία μ αυτή τη φορολογία?
Πωλείται  ο ΟΤΕ για να  καλυφτούν οι τρύπες του ΟΣΕ. Γιατί πουλάτε τον ΟΠΑΠ  που είναι κερδοφόρος?   
  Δεν χρειάζεται να υποθηκεύεστε  το Καστρί, κύριε Παπανδρέου.. Έχετε ήδη, ως συνέχεια του «κληρονομικού σας δικαιώματος», υποθηκεύσει το μέλλον  των επόμενων γενεών..
  Να βάλετε πλαφόν στους μισθούς του δημοσίου χρειάζεται. 
Η βασική αρχή για να σταθεί μια χώρα είναι  η παραγωγή.  Η Ελλάδα  της πλήρους αποβιομηχάνισης είναι μια χώρα  δημοσίων υπαλλήλων και εμπορίου εισαγωγής (πουλάμε αυτά που εισάγουμε από το εξωτερικό). Όσοι κερδίζουν σήμερα στην Ελλάδα  κάνουν εισαγωγικό εμπόριο…
  Αν δεν μειωθεί η γραφειοκρατία, αν δεν μειωθεί το  δημόσιο κι αν δεν μπούμε σε διαδικασία παραγωγής και εξαγωγών, δεν υπάρχει σωτηρία. Αντί να πουλάμε το λάδι σε βυτία, να το πουλάμε σε μπουκαλάκια.. Επιτρέπεται Ιταλοί και Ισπανοί να εκμεταλλεύονται το ελληνικό λάδι ?
   Επιχείρηση της Πάτρας αναγκάστηκε, για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό  του δημοσίου, για τέταρτη φορά, να προσκομίσει …102 πιστοποιητικά που το καθένα  είχε ένα σωρό υπογραφές δημοσίων υπαλλήλων ! 
  Δυο είναι οι πυλώνες σύμφωνα με την ξεκάθαρη πρόταση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αλλαγή φορολογικής πολιτικής. Τώρα που τελείωσε(?) το θρίλερ της εσωκομματικής σας βεντέτας με φόντο και θύμα την αγανακτισμένη Ελλάδα, μπορούμε να ελπίζουμε?

 
                                                                           *ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ 
                                                                  τ. βουλευτής Αχαΐας
                                                                  αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...