Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Της ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ 

Οι εκλογές της 6ης του Μάη έφεραν τη μεγαλύτερη ανατροπή στο νησί μας. Η Αριστερά, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχει τρεις βουλευτές  και μια δύναμη πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα.

Η εκλογή του Βαγγέλη Αποστόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επανεκλογή του Γιώργου Μαρίνου με το ΚΚΕ και η εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ από τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, συνθέτουν ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό και δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στην Αριστερά.

Πέρα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων της Αριστεράς ο λαός της Εύβοιας με τη ψήφο του, δίνει την ευκαιρία στα τρία πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό του.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν χρειάζονται λόγια αλλά καθημερινές πράξεις, δεν απαιτούνται διακηρύξεις (τις βαρέθηκε ο κόσμος) αλλά συγκεκριμένα έργα.

Οι τρεις βουλευτές της Αριστεράς πρέπει να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της ανεργίας και της ανάπτυξης. Να συνεργαστούν για να αναδείξουν τα προβλήματα της Εύβοιας και να προτείνουν λύσεις όχι με "ΘΑ"  ούτε με "ΠΡΕΠΕΙ" αλλά με "ΜΠΟΡΕΙ".

Η Αριστερά μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Εύβοιας, Να δώσει λύσεις στην ανεργία. Να εγγυηθεί την ανάπτυξη και να επιστρέψει τη δύναμη της ψήφου στον απλό πολίτη. Να σταματήσει τα ρουσφέτια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να κόψει το χαμόγελο των"Χρυσαυγιτών" που ψαρεύουν στα θολά νερά της ανεργίας και να βρεθεί μπροστά σε πραγματικούς ΜΑΖΙΚΟΥΣ   αγώνες με ενωτική διάθεση και όχι με σπασμωδικές κινήσεις.

Ο Λαός της Εύβοιας εμπιστεύτηκε την Αριστερά. Έδωσε τη ψήφο του στα τρία κόμματα που την εκπροσωπούν αλλά θέλει από αυτή λύσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Και αν αυτό το σύνθημα , όπως πολλά άλλα της Αριστεράς, το είχε καπηλευθεί το ΠΑΣΟΚ καιρός να πάρει σήμερα το πραγματικό του νόημα.

Ο Λαός τιμώρησε τη Ν.Δ. και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ Βουλευτή στην Εύβοια. Χλεύασε το ΠΑΣΟΚ που είδε τη δύναμή του να μειώνεται κατακόρυφα. έδωσε όμως, δυστυχώς, δύναμη, στους φασίστες της "Χρυσής Αυγής".

Όπως αφαίρεσε τη δύναμη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έτσι μπορεί να κάνει και με τα κόμματα της Αριστεράς αν μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν δεν δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν την Εύβοια, γιατί ο Λαός όπως επιβραβεύει έτσι και τιμωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...