Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η παδεία και τα προβλήματά της...

Εγνωριζαν οι «κατοικούντες την Ιερουσαλήμ»....
Έχουμε ήδη γράψει και για το ποιος θα βάλει τα θέματα στα Πρότυπα Πειραματικά και ποιος θα διορθώσει τα γραπτά...
Το Υπουργείο διοικείται από «επιτροπές»...λες και είναι ακόμα και αυτές υπεράνω των Νόμων...

Η κάθε ‘κάστα’  φτειάχνει μια «επιτροπή», π.χ. Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών, όπου διορίζονται «φίλοι από τα παλιά» και ελέγχουν την παιδεία. Έχουν δε, απεριόριστη εξουσία, λένε μεταξύ τους...  Όποιος αντισταθεί «οι φίλοι από τα παλιά»,  τον απομονώνουν!!

Η αδειαφάνεια,  είναι προ των πυλών...
Είναι ορατό ότι «παρεούλες»,  ελέγχουν,  λένε,  την παιδεία κάτω από τα μάτια των Υπουργών,  που δεν αντιλαμβάνονται και ανασχηματίζονται, ενώ οι «παρέες»  μένουν άθικτες...
Καθημερινά,  σκάνδαλα παιδείας καλύπτονται,  ενώ διώκονται οι έντιμοι καταγγέλοντες...

Ξέσπασε και μπράβο του,  ο Απ. Κακλαμάνης...
Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα το θέμα της Φυσικής - Τι απάντησε ο υφυπουργός
«Εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων ο υπουργός ή ο υφυπουργός Παιδείας δεν τοποθετείται ποτέ για ζητήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες βρίσκονται υπό την απόλυτη διαχείριση της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών Εξετάσεων».
Αυτό ήταν το σχόλιο του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, όταν σήμερα προκλήθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη με τις εξής παρατηρήσεις:
Α. Πραγματικά εκπλήσσομαι αυτές τις ημέρες, διότι έζησα, κύριε Υπουργέ, την αγωνία των Γενικών Εξετάσεων επί τέσσερα χρόνια και έπρεπε από τις τέσσερις η ώρα μετά τα μεσάνυχτα να είμαι εκεί, διότι δεν ήξερα όσον αφορά το πλήθος των καθηγητών που συγκροτούσαν την εξεταστική επιτροπή πόση υπευθυνότητα έχουν όλοι και τι απόψεις έχει ο καθένας ή τι μπορεί να κρύβει στο κεφάλι του.
Β. Με εκπλήσσει και με ενοχλεί όταν διαπιστώνω -και πανθομολογείται- ότι ο συνδιαχειριστής ενός site, που ουσιαστικά χρησιμοποιείται από φροντιστές, από άλλους καθηγητές, από μαθητές, με ασκήσεις κ.λπ., βρίσκεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των εξετάσεων.  Με εκπλήσσει ακόμα περισσότερο μία ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, που λέει ότι δεν υπάρχει θέμα ούτε ηθικής τάξεως ούτε δεοντολογίας.
Γ.Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο και προσωπικά, διότι είμαι απόφοιτος νυχτερινού σχολείου, είναι μία άλλη ανακοίνωση αυτής της Κεντρικής Επιτροπής που λέει ότι ναι μεν ένα θέμα μαθηματικών που δόθηκε για τους αποφοίτους των νυχτερινών σχολείων, των νυχτερινών λυκείων, έχει βάση ασύμβατη, αλλά αφορά πεντακόσιους υποψηφίους. Και λένε «θα δούμε τι θα κάνουμε».
Δ. Αυτά δεν χαρακτηρίζουν Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο λέγεται «παιδείας» όχι «εκπαίδευσης». Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Δεν είναι απλώς ένα παζάρι γνώσεων. Είναι το πώς καλλιεργείται η προσωπικότητα των νέων ανθρώπων, ώστε όταν φτάνουν παραπάνω να μην εγκαταλείπουν τόσο εύκολα και να μην αποβάλουν ως περιττά βάρη κάποιες αξίες και αρχές που θα έχουν εμπεδώσει στη σχολική περίοδο της ζωής τους.

Ας περιμένουμε και τις «εξετάσεις Προτύπων Πειραματικών» και θα βγάλουμε συμπεράσματα! Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...
Υπάρχει ελπίδα, Αντισταθείτε...
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πρόεδρος
«Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...