Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Το ΟΧΙ είναι δικό σου, μην ξεχάσεις να το πεις!

1940 – 2013. Τα διαχρονικά «ΟΧΙ»… και το σύγχρονο «ΟΧΙ».

Η ταχύτατη έξοδος από το Μνημόνιο, το Δ.Ν.Τ. και τη Δανειακή Σύμβαση είναι η μόνη Εθνικά κυρίαρχη λύση.

Λεφτά υπάρχουν και είναι στα Κέυμαν νησιά, σε φορολογικούς παραδείσους, σε τράπεζες της Ευρώπης, της Αμερικής της Ασίας, αλλά για σένα, που δεν τολμάς να πεις το νέο ΟΧΙ, λεφτά δεν υπάρχουν!

ΟΧΙ στην νέα τραπεζο-δικτατορία που θέλει και το δικό σου σπίτι και το δικό σου χωράφι, αυτό που εσύ το είχες ξεχάσει στο χωριό σου!

ΟΧΙ στην νέα σκλαβοποίηση των πολιτών και των δημοσίων υπαλλήλων, με ανεργία, με νόμους δικτατορικούς περί “πειθαρχικού δικαίου” και “ανάρμοστη συμπεριφοράς”.

ΟΧΙ στην απραξία όταν κατάσχεται το σπίτι του γείτονα, γιατί αύριο θα κατασχεθεί και το δικό σου!

ΟΧΙ στην απάθει για τα 5.000 θύματα που δολοφονήθηκαν – αυτοκτόνησαν, από την νέα τραπεζο-δικτατορία!

Ακόμα και η κ. Μέρκελ, εχτές δήλωσε - εντελώς απαξιωτικά - ότι είδε τον Έλληνα Πρωθυπουργό μόνο πέντε λεπτά, αλλά δεν αλλάζει την πολιτική μετατροπής της πάμπλουτης Ελλάδας, σε ένα νέο οικονομικό Νταχάου.

Η Ελλάδα μπορεί, να πει το νέο ΟΧΙ σε μετραπροπή της δια του οικονομικύ πολέμου. σε μια φτωχή επαρχία των νεο-γερμανο-τραπεζών.

Δεν θα μας σώσει κανείς. Μονοι μας θα σωθούμε! Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν στις, δήθεν προφτείες περί ξανθού γένους, αυτές εννούν το ελληνικό γένος, το οποίο περιγράφει ο Όμηρος : “της ξανθῆς δὲ κόμης ἕλε Πηλείωνα”·

1940 – 2013

Τα διαχρονικά «ΟΧΙ»… και το σύγχρονο «ΟΧΙ».

ΤΑ “ΟΧΙ” ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ!!

Είναι πλάνη το Ναι ή Όχι στο Μνημόνιο αφού κανείς δεν το θέλει! Το Μνημόνιο ήταν η έσχατη λύση, αλλά όχι η μοναδική και είναι μια προσωρινή λύση. Να στηρίξουμε νέους, δυναμικούς, δημοκρατικούς και έντιμους υποψήφιους με «χρίσμα» ή «χωρίς χρίσμα» στις επικείμενες εκλογές. Χαιρετίζουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις στη Γαλλία σήμερα.

- “Στο εξής δεν θα λέγεται ότι οι ‘Ελληνες επολέμησαν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες επολέμησαν σαν ΄Ελληνες.” Eφημερίδα “Guardian” 1941.

- Εδώ είναι το Μέγαρο των Ηλυσίων. Στις 11. και 24 δύο αυτοκίνητα εγκατέλειψαν τους χώρους. Στο πίσω αυτοκίνητο κάθονται ο στρατηγός ντε Γκολ και η γυναίκα του. “Γάλλος ρεπόρτερ” 1968.

- Σε άτακτη φυγή η ΝΔ… Ο Πρ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε την κυβερνητική απόφαση ότι δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή!!!” Press-gr.blogspot.com” . 2008.

- ΟΧΙ στο Μνημόνιο, λέει – πλέον- η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού το 2010, γιατί «υπάρχει οδός εξόδου από την δήθεν κρίση». Δρ Κουτσούκος. 2010.

Οι λαοί κάτω υπό κρίσιμες συνθήκες λένε πάντα το δικό τους ΟΧΙ σε όλες τις ιστορικές περιόδους, όπως:

Το 1940 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου τα ανακοινωθέντα έγραφαν: “Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5:30 σήμερον τα ημέτερα τμήματα … Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους”, οι εφημερίδες ξεσήκωναν τον κόσμο “‘Ελληνες εις τα όπλα!” και οι ‘Ελληνες εν μέσω ζητοκραυγασμών πανηγύριζαν στους δρόμους. Αυτό ήταν το ιστορικό “ΟΧΙ” που γεμάτη υπερηφάνεια και φιλότιμο φώναξε η μικρή και φτωχή χώρα μας απέναντι στην ισχυρή φασιστική Ιταλία του Μουσσολίνι όταν της ζήτησε να παραδώσει τα ελληνικά εδάφη. Είχε

έρθει η ώρα της “Μάχης της Ελλάδας” …Οι ‘Ελληνες πολέμησαν με πενιχρά μέσα απέναντι σε μια πάνοπλη στρατιά. Και την νίκησαν. Διότι πολέμησαν με φρόνημα και λεβεντιά, με ελληνική ψυχή. ‘Ολες οι αρετές των Ελλήνων μπήκαν και κέρδισαν εκείνον τον πόλεμο.

Τον Μάη του 1968 το Παρίσι έζησε ιδιαίτερα έντονα πολιτικά γεγονότα . Διαδηλώσεις, οδομαχίες, καταλήψεις πανεπιστημίων, δεν ήταν απλά μια φοιτητική και εργατική εξέγερση, ήταν η εξέγερση ενός ολόκληρου λαού. Η αρχή έγινε με την κατάληψη του Πανεπιστημίου της Ναντέρ και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στη Σορβόννη. Οι φοιτητές βιώνουν ένα κύμα αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο. Στις 13 Μαΐου ένα εκατομμύριο Γάλλοι κατεβαίνει στους δρόμους. Μέσα Μαΐου το κύμα διαδηλώσεων αγγίζει και του εργάτες. Η γενική απεργία παραλύει τη Γαλλία. Η

κυβέρνηση υπό καθεστώς πρωτόγνωρης πίεσης ανακοινώνει αυξήσεις. Ο τότε πρωθυπουργός Ζορζ Πομπιντού τις εξαγγέλλει: «Από τον Ιούνιο το πραγματικό ημερομίσθιο θα αυξηθεί κατά 7% και από τον Οκτώβριο κατά 10 %. Δεκτή θα γίνει και η μείωση των ωρών εργασίας». Η Γαλλία όμως δεν ησυχάζει. Η απεργία συνεχίζεται και οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου ντε Γκολ. Η δημοκρατία σε βάθος χρόνου νίκησε.

Στις 21 Οκτώβρη 2008 μια λαοθάλασσα, πρωτοφανής για τα χρονικά, ενωμένων εργατών, φοιτητών, υπαλλήλων, υπερδανεισμένων, καταπιεσμένων, γέμισε το κέντρο της Αθήνας δίνοντας ένα μάθημα στην παραπαίουσα συντηρητική κυβέρνηση. Την επομένη στην Βουλή επρόκειτο να συζητηθεί η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, που κατέθεσε το Πασοκ . Τελικά η κυβέρνηση έντρομη εγκατέλειψε και την βουλή, όπως σωστά επεσήμανε ο μαχητικός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, και αύριο και την εξουσία. Η κυβέρνηση Καραμανλή υπέκυψε κάτω από το βάρος της δολοφονίας του «Αλέξη» και των σκανδάλων της.

Στις 28 Οκτώβρη του 2009 η Ελλάδα γιόρταζε το ΟΧΙ ενάντια στη δεξιά και τη νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων του Πασοκ. Για τη νίκη του Πασοκ εργάστηκαν σκληρά στο παρασκήνιο οι αφανείς «μπλόγκερ», οι «έντιμοι πρασινοφρουροί» και ο λαός που πείναγε και ζήταγε την πτώση της δεξιάς! Όμως η παγίδα που είχε στήσει η δεξιά στο Πασοκ ήταν ήδη έτοιμη: το χρέος του δημοσίου ήταν υπέρογκο. Η «λαιτ» Κυβέρνηση Παπανδρέου αντί να κινηθεί ταχύτατα και να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με έντιμα και ικανά πρόσωπα προτίμησε το «βήμα χελώνας».

Αυτοί που βοήθησαν τον κ. Παπανδρέου να ανέβει στην εξουσία παραγκωνίστηκαν από την «διαδικασία των βιογραφικών». Στη θέση τους ανίκανοι ανέλαβαν να βάλουν την χώρα σε νέες περιπέτειες. Ενώ τον Ιανουάριο 2010 της προσφέρθηκαν της «λαιτ Κυβέρνησης» 29 δις δεν τα πήρε και προτίμησε την προσφυγή στην «Τρόικα» και το Δ.Ν.Τ. που ήταν η έσχατη λύση, αλλά δεν ήταν και η μόνη λύση! Υπήρχαν λύσεις εσωτερικού δανεισμού από τα 320 δις καταθέσεων των Ελλήνων. Υπήρχαν λύσεις «τιθάσευσης» των τραπεζιτών» και μείωση της δύναμής τους, κλπ.

Επίσης είδαμε πρωτοφανές ανθελληνικό μένος εναντίον της Ελλάδας από την κ. Μέρκελ και τους κρυπτο-φασίστες, ενώ αντίθετα ο κ. Ομπάμα έδειξε συμπάθεια στο Ελληνικό πρόβλημα, που ήταν Ευρωπαϊκό και Διεθνές. Έτσι ήρθε ως τελευταία λύση – ενώ υπήρχαν και άλλες – η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης, που κατά πολλούς, συνιστά αποικιοκρατική σύμβαση με σημαντικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και λοιπές επιπτώσεις για τη χώρα. Η σύμβαση υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις: α) των αποφάσεων του Ecofin για τη

δημοσιονομική πειθαρχία της Ελλάδας, β) των σχετικών αποφάσεων των χωρών της Ευρωζώνης για τον μηχανισμό «στήριξης» της Ελλάδας μέσω κοινά οργανωμένων διμερών δανείων και γ) του γνωστού μας Μνημονίου. Να σημειωθεί πάντως ότι, αντί για τη Γερμανία, τη σύμβαση υπέγραψε η κρατική τράπεζα KfW. Ταυτόχρονα και τα δεκαπέντε κράτη της Ευρωζώνης υπέγραψαν σχετική «Συμφωνία Πιστωτών» με την οποία ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθήκοντα συντονισμού και διαχείρισης των διμερών δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα, συνολικού ποσού 80 δισ. Ευρώ.

Στις 28 Οκτώβρη του 2010, οι πολίτες ζητούν ταχεία έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνια και το Δ.Ν.Τ (που το θεωρούν μια προσωρινή και όχι αναγκαία κατάσταση). Το περίεργο είναι ότι αν και κανένας από τους δανειστές δεν εφαρμόζει το αγγλικό δίκαιο, η σύμβαση επιβάλλει ως εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό, διότι είναι ιδιαίτερα σκληρό έναντι του οφειλέτη και υπερασπίζεται κυρίως τα δικαιώματα του δανειστή, ενώ προσφέρει λιγότερη προστασία αναφορικά με τα ζήτημα της κρατικής ασυλίας δικαιοδοσίας και της κρατικής ασυλίας εκτέλεσης. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι δανειστές μπορούν να εκχωρήσουν ή να μεταβιβάσουν με κάθε άλλο τρόπο οποιαδήποτε από τα δικαιώματά τους υπό την προϋπόθεση προηγούμενης γραπτής συναίνεσης όλων των δανειστών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιτάξει αντιρρήσεις στο ζήτημα αυτό. Κατ’ εξαίρεση ένας δανειστής έχει δικαίωμα μονομερώς να εκχωρήσει ή και να μεταβιβάσει είτε μέρος των δικαιωμάτων του στο πλαίσιο ανακατανομής των συμμετοχών των δανειστών είτε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά του στο κράτος – μέλος που είναι ο εγγυητής του. Είναι, λέγεται, δυνατό το ελληνικό χρέος δυνάμει της εν λόγω σύμβασης να εκχωρηθεί ή να «πουληθεί» στην Τουρκία ή σε άλλες «ενδιαφερόμενες» χώρες που μπορεί να έχουν και εχθρικές διαθέσεις!.

Το σύγχρονο ΟΧΙ: Η ταχύτατη έξοδος από το Μνημόνιο, το Δ.Ν.Τ. και τη Δανειακή Σύμβαση είναι η μόνη Εθνικά κυρίαρχη λύση. Η έξοδος αυτή μπορεί να γίνει ως εξής: Οι Ελληνικές Κρατικές Τράπεζες, όπως και οι Ιδιωτικές να μπορούν να δανειστούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% (μόνο ένα τοις εκατό), όπως όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Δεν υπάρχει κανένα πλάνο ανάπτυξης. Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και όλα εισάγονται. Να ξαναρχίσει ο πολίτης να ξανασπέρνει το περιβόλι του και το χωράφι του που το είχε αφήσει για έναν μισθό του δημοσίου. Να αναπτυχθεί η κτηνοτοφία, η αλιεία, η αγροτική κοινωνία. Υπάρχει επίσης, μια κατασυκοφάντηση του δημόσιου τομέα, ενώ δεν σκέπτονται ότι η Κινέζικη Cosco είναι μια κρατική εταιρεία που ανθεί.

Έρχονται εκλογές. Τα αποτελέσματα των επόμενων Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών και Ευρωεκλογών, θα δώσουν το ανάλογο μήνυμα στην Κυβέρνηση. Τότε μέσω ενός ανασχηματισμού συντριπτικού, όπου νέες δυνάμεις θα αναδειχτούν, θα προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι προς την Εθνική περηφάνια και απεξάρτηση της Ελλάδας.

Ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος λέει το δικό του ΟΧΙ, σε κάθε ιστορική περίοδο, απέναντι σε οποιαδήποτε μορφής τυραννία. Αυτό το ΟΧΙ αυτό που και εμείς καλούμαστε να πούμε σήμερα στις εκλογές που έρχονται, δεδομένου ότι η Βαστίλη του νεοφιλελευθερισμού κατέρρευσε από μέσα, τα διεθνή χρηματιστήρια καταρρέουν, οι τραπεζίτες ονομάζουν τον εαυτό τους «αγορές» για να καλυφτούν, οι Ευρωπαίοι εταίροι «κερδίζουν 5%» από τα δάνεια που μας δώσανε χωρίς να κοπιάσουν, και αυτό που μένει σταθερό είναι η προσήλωση του λαού μας στις πανανθρώπινες Ελληνικές αξίες της ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης. Όλοι οι πολίτες οφείλουμε τιμή και δόξα στους πεσόντες αγωνιστές για την ελευθερία, την ισότητα τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία !!

Πρέπει να ζητήσουμε την ύπαρξή μας μέσα σε μια νέα δημοκρατική Ευρώπη. Έχουμε υποστεί πολιτικές ήττες λόγω της “γονυκλισίας - υποταγής” και του λανθασμένου χειρισμού της λεγόμενης κρίσης. Να ζητήσουμε να πληρώσουν οι Γερμανοί τα 1,3 τρις που μας χρωστάνε και από πανε μας ζητάνε και τα ρέτστα!

Ακόμα και η κ. Μέρκελ, εχτές δήλωσε - εντελώς απαξιωτικά - ότι είδε τον Έλληνα Πρωθυπουργό μόνο πέντε λεπτά, αλλά δεν αλλάζει την πολιτική μετατροπής της πάμπλουτης Ελλάδας, σε ένα νέο οικονομικό Νταχάου.

Η Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις! Η τραπεζική ολιγαρχία παραμονεύει, θέλει και το δικό σου σπίτι και το δικό σου χωράφι, αυτό που εσύ το είχες ξεχάσει στο χωριό σου αλλά αυτή δεν το ξέχασε!. Γρηγορείτε. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

Το ΟΧΙ είναι δικό σου, μην ξεχάσεις να το πεις!

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

www.koutsoukos-anastasios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...