Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Handelsblatt: «Οι Ελληνες κάθονται στα σκοτεινά και κρυώνουν»

Αναφέρεται στα χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται χωρίς ρεύμα επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Στις «καταστροφικές συνέπειες» της σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» σε νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας.

Η «Handelsblatt» κάνει ειδική αναφορά στο θέμα των χιλιάδων νοικοκυριών που βρίσκονται χωρίς ρεύμα επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

«Κάθονται στα σκοτεινά και εντείνεται ο φόβος ενόψει ενός κρύου χειμώνα», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, αναφερόμενη και στον θάνατο της της 13χρονης Σάρας από αναθυμιάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Αφού αναφέρεται και σε άλλες παρόμοιες τραγωδίες στην χώρα μας, η «Handelsblatt» γράφει ότι κατά τον έκτο χρόνο της κρίσης, στην Ελλάδα, η σκληρή λιτότητα, έχει οδηγήσει από το 2009 τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στη συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος κατά 38% και σημειώνει ότι το ποσοστό της ανεργίας έχει αγγίξει το 28%.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πλέον ασφάλεια ασθενείας, ενώ περίπου 3,8 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Σε πολλές οικογένειες τα χρήματα δεν επαρκούν για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος, καθώς έχει αυξηθεί το τιμολόγιο κατά σχεδόν 60% από το 2007», αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ γίνεται και εκτενής αναφορά στις υποθέσεις «παράνομης» επανασύνδεσης του ρεύματος και σε σχετικές πρωτοβουλίες αλλά και στις οικονομικές απώλειες για τη ΔΕΗ από τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Μάλιστα, «Handelsblatt» αναφέρεται και η πρωτοβουλία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη για τη δημιουργία επιτροπών που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε οικογένειες που υποφέρουν και τίθεται το ερώτημα εάν η θα τρόικα αποδεχθεί αυτή την κοινωνική παροχή.

Πηγή: Deutsche Welle
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...