Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ !

Της Νατάσας Ράγιου
Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ


Όσοι από εμάς κινούμαστε μέσα στην αγορά και δεν είμαστε απομονωμένοι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, έχουμε προ καιρού αντιληφθεί και επισημάνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η σπειροειδής ύφεση την ελληνική οικονομία –μία κατάσταση η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει το… απροχώρητο!

Με τις συντάξεις και τους μισθούς «πετσοκομμένους», την ανεργία, καιρό τώρα, σε «ισπανικά επίπεδα», την ρευστότητα να αγνοείται και τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο, η εφαρμοζόμενη τα δύο τελευταία χρόνια πολιτική, κινδυνεύει εάν δεν ανατραπεί ΑΜΕΣΑ , να καταδικάσει την οικονομία της χώρας σε μη αναστρέψιμο μαρασμό.

Άλλωστε και στο τοπικό μέτωπο, τα πρόσφατα «λουκέτα» της Coca-Cola και της Αχαϊκής -ασχέτως των προφανώς ιδιαζόντων χαρακτηριστικών της κάθε περίπτωσης-, ενδέχεται να παίξουν ρόλο χαριστικής βολής, για μία οικονομία που βρίσκεται χρόνια τώρα στην εντατική.

Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία για την εκλογική διαδικασία –την σημαντικότερη των τελευταίων δεκαετιών για την χώρα-, γίνεται πιο προφανής από ποτέ, η ανάγκη για δραστική αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, ως βασικής προτεραιότητας του προγραμματισμού της νέας κυβέρνησης.

Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, έχουν από καιρού διατρανώσει την αποφασιστικότητά τους στο συγκεκριμένο μέτωπο. Μόνο με μία οικονομία απαλλαγμένη από τα αγκάθια της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, με μείωση της φορολογίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, εξασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος και παροχή κινήτρων για προσέλκυση διεθνών επενδύσεων, είναι δυνατή η έξοδος από την ύφεση και η εκκίνηση της ανάκαμψης.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, αρκεί να παραμεριστούν τα εμπόδια που μας βάζουν ορισμένοι, είτε ηθελημένα, είτε από ασυγχώρητη ανικανότητα.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...