Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Την Κυριακή ΤΟΛΜΟΥΜΕ: Ψηφίζουμε Αριστέρα, Ψηφίζουμε ΔΗΜΑΡ!

Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ

Οι πρώτες μετα-μνημονιακές εκλογές είναι γεγονός!  Την Κυριακή 6 Μαίου, πολλά κόμματα κατεβάζουν εκατοντάδες υποψηφίους και η νέα Βουλή αναμένεται να είναι πολυκομματική.

Πριν ρίξουμε τη ψήφο μας στη κάλπη θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά! Θα πρέπει αυτή τη φορά να ψηφίσουμε όχι με την καρδιά αλλά με το μυαλό.

Να ψηφίσουμε αφού θυμηθούμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας εξαπάτησαν για αρκετές δεκαετίες τάζοντας  "λαγούς με πετραχήλια" και δίνοντάς μας  ψίχουλα....

Ξεχαρβάλωσαν τον κρατικό μηχανισμό, ξεγέλασαν τους αγρότες με παροχές που τους οδήγησαν στην αδράνεια, διέλυσαν τα πανεπιστήμια, κατέστρεψαν (με την βοήθεια και ορισμένων ψευτο - αριστερών) τον συνδικαλισμό, τίναξαν στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία και την υγεία, "εξαέρωσαν" τους μισθούς και τις συντάξεις. Τι, καλό, μπορεί να περιμένει κάποιος από τα δύο μεγάλα κόμματα;

Κατάφεραν, με τη διαχείριση της εξουσίας τους να φέρουν στη πολιτική ζωή τους φασίστες της "Χρυσής Αυγής" και να βάλουν στη κυβέρνηση Παπαδήμου τον Καρατζαφέρη.

Υπάρχει όμως και η Αριστερά κομμουνιστική και μη - ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ οραματίζεται  "λαϊκή εξουσία με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στο λαό"  και φλερτάρει με τη Δραχμή. Δεν μας λέει όμως πως εκεί που εφαρμόστηκαν αυτά (στη Σοβιετική Ένωση και τις παραφυάδες της) ο "υπαρκτός σοσιαλισμός" άντεξε 80 χρόνια για  να γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος μέσα σε λίγες μέρες, από... συνωμοσίες των καπιταλιστών!  Το ΚΚΕ αντί να εκσυγχρονίζεται θυμίζει τον... Πώποτα στο σήριαλ "Καφέ της χαράς" που φωνάζει κάθε λίγο: 'Εμπρός πίσω" !

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προτάσεις για ενότητα της Αριστεράς. Δεν είναι όμως φερέγγυος!  Δεν περάσαν δύο χρόνια που αποχώρησε η ανανεωτική πτέρυγα και δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά. Και δεν ήταν μια διασπαστική ενέργεια αλλά ένας εξαναγκασμός σε αποχώρηση ανθρώπων που είχαν διαφορετικές απόψεις με την ηγεσία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι ΔΕΝ μπορούσε να ανεχτεί τόση ...Δημοκρατία στους κόλπους του. "Η Δημοκρατία είναι καλή" για να την εφαρμόζουν οι...άλλοι" είναι το πιστεύω της σημερινής ηγεσίας.  Μια ηγεσία που από τη μια εκλιπαρεί το ΚΚΕ για συνεργασία και από την άλλη "ακουμπά" - για λίγους ψήφους - στον... Καμμένο!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ένα νέο κόμμα δύο χρόνων,  με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη ζητάει για πρώτη φορά τη ψήφο του ελληνικού λαού με ένα και μοναδικό στόχο: Να βγούμε από το αδιέξοδο που μας οδήγησε ο Δικομματισμός αλλά και οι ανεύθυνες "στρατηγικές" του ΚΚΕ (με το ΠΑΜΕ να είναι το "μακρύ χέρι" του) και του ΣΥΡΙΖΑ (με τις  καταλήψεις και τις επιζήμιες δηλώσεις στελεχών του).

Δεν είναι τυχαίος ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ που διαθέτει η ΔΗΜΑΡ, μια και ένα πολύ μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι της, προέρχεται από το ΚΚΕ Εσωτ. και τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ, την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση της χώρας. Είναι οι άνθρωποι που "ζυμώθηκαν¨με τους αγώνες και τις κατακτήσεις, που πιστεύουν στη δημοκρατία και χαίρονται να ακούν διαφορετικές απόψεις.  Είναι αυτοί, που κόντρα σε δογματισμούς και ιδεοληψίες κατάφεραν να φέρουν τον πολιτισμό της Αριστεράς και τη Δημοκρατίας στην πολιτική ζωή.

Γι΄αυτό στις εκλογές ψηφίζουμε με Νου και Γνώση. Ψηφίζουμε Αριστερά. Ψηφίζουμε ΔΗΜΑΡ. Ψηφίζουμε τους αγωνιστές.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...