Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η αποχή είναι μια "καραμέλα" που έλιωσε.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΑΤΑ -ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Η "καραμέλα" της  αποχής είναι στο στόμα πολλών συμπολιτών μας αυτές τις μέρες. Στις 6 Μαΐου θα γίνουν οι πρώτες, μετά τα Μνημόνια, εκλογές. Η χώρα  μας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, που λέγεται παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τα πρόχειρα και καθυστερημένα μέτρα που πάρθηκαν με τα Μνημόνια έχουν προκαλέσει στους πολίτες οργή και αγανάκτηση.

Οργή γιατί κανείς δεν τους είχε προειδοποιήσει.Οι κυβερνήσεις, αυτοδύναμες, από τα δύο "μεγάλα" κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) εναλλάσσονταν στην εξουσία και δημιούργησαν ένα πελατειακό, κρατικό μηχανισμό, γνωρίζοντας ότι οδηγούσαν μ΄αυτό τον τρόπο, τη χώρα στο γκρεμό.

Και η Αριστερά σε αυτό τον τομέα έχει μεγάλες ευθύνες. Κανείς διανοητής ή οικονομολόγος ΔΕΝ βγήκε να πει με απλά λόγια ότι έρχεται η καταστροφή και -προπάντων - να προτείνει ΑΜΕΣΕΣ λύσεις.

Βασικοί πυλώνες, όπως η υγεία, η παιδεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κατώτερο σημείο που θα μπορούσαν να βρεθούν.

Η Αγανάκτηση των πολιτών εκδηλώνεται καθημερινά με πράξεις αποδοκιμασίας αλλά και με μια μεγάλη άρνηση προς τα δύο  μεγάλα κόμματα που είναι και τα υπεύθυνα της καταστροφής.

Οι αγρότες εγκατέλειψαν τη γη και ζούσαν από τις επιδοτήσεις.  Οι συνδικαλιστές το μόνο που επιζητούσαν ήταν να ξαναψηφιστούν. Και ο "χορός" καλά κρατούσε.

Η κοινωνία τόσο καιρό ΔΕΝ αντιδρούσε. Τώρα , ευτυχώς, αντιδρά.

Αυτή την  αντίδραση  θέλουν να εκμεταλλευτούν με το δικό τους τρόπο τα δύο μεγάλα κόμματα και σπέρνουν το "ζιζάνιο" της αποχής.

-"Δεν θα πάμε να ψηφίσουμε" λένε ορισμένοι με ελαφρά την καρδιά.  Και διατρανώνουν την αγανάκτησή τους.

Μόνο που δεν ξέρουν - η ΔΕΝ θέλουν - να ξέρουν ότι η ΑΠΟΧΗ δε οδηγεί πουθενά και αντίθετα πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα !

Όταν λοιπόν μιλάμε για αποχή πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό συμφέρει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Γιατί αυτά είναι τα μόνα κόμματα που θα βγουν κερδισμένα,

Γι΄αυτό σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες έχουν  καθήκον πρώτα και μετά υποχρέωση, να ψηφίσουν. Και να καταδικάσουν τις μεθόδους αυτές.

Η αποχή είναι μια "καραμέλα" που έλιωσε. Η Αριστερά που  την έχει πληρώσει ακριβά ξέρει.. Καιρός να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και να ψηφίσουμε "ΜΙΚΡΑ"  κόμματα. Και οι αριστεροί να ψηφίσουν, επιτέλους, αριστερά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...