Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αιχμηρός ο διεθνής τύπος για τα ταξί


Εκτενή αναφορά στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί στην Ελλάδα κάνουν σήμερα τα διεθνή μέσα. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο καταφθάνουν στην Ελλάδα πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες. Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Kölner Stadt Anzeiger» αφήνει αιχμηρά σχόλια για το τι θα σημάνει το άνοιγμα του επαγγέλματος στη μαύρη αγορά...

Με τίτλο «Οι ταξιτζήδες μπλοκάρουν τα αεροδρόμια», ο ανταποκριτής Γκερτ Χέλερ σημειώνει: «Εδώ και δυο εβδομάδες διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες ταξί. Αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης να ανοίξει το μέχρι τώρα προστατευόμενο επάγγελμά τους.

Οι περίπου 30.000 ταξιτζήδες φοβούνται για την αξία των αδειών τους, οι οποίες στη μαύρη αγορά κοστίζουν μέχρι και 350.000 ευρώ. Ένα άνοιγμα του επαγγέλματος θα σήμαινε ότι θα θίγονταν και οι δουλειές των ‘διαμεσολαβητών’, οι οποίοι νοικιάζουν τα ταξί όταν οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν οι ίδιοι να εργαστούν και ως οδηγοί.

Μερικοί από αυτούς τους πράκτορες – στην Αθήνα υπάρχουν λίγες δεκάδες – νοικιάζουν σε άλλους περισσότερα από 100 ταξί και έχουν ετήσιο εισόδημα που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο, ποσό το οποίο δεν δηλώνεται στην εφορία. Πρόκειται λοιπόν για πάρα πολλά χρήματα και για αυτό εξίσου σκληρές είναι οι διαμαρτυρίες».

Με το ίδιο θέμα ασχολείται και η αυστριακή «Die Presse» , η οποία με αφορμή την περίπτωση ενός οδηγού, «ο οποίος δεν είχε την τύχη να κατάγεται από μια μεγάλη οικογένεια ιδιοκτητών ταξί» αγόρασε στη μαύρη αγορά μια άδεια για 100.000 ευρώ.

Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα του επαγγέλματος ήρθαν πολύ αργά. Με αφορμή αυτή την περίπτωση η εφημερίδα αναφέρεται στην απελευθέρωση των 150 επαγγελμάτων και στις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών ότι η μαύρη αγορά πλήττει σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα όλων.

newscode
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...