Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Νικολόπουλος: «Μία ακόμη έκπληξη. Μία ακόμα διάψευση από τον Αντ. Σαμαρά»

Με αφορμή την κατάθεση ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τον νόμο της ιθαγένειας (Ραγκούση) και γενικότερα το μεταναστευτικό  ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη προς τα ΜΜΕ.  

Απαντώντας  σε σχετικές ερωτήσεις ο Ν. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε :
«Η πρώτη δέσμευση που ανέλαβε η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής ήταν η κατάργηση του Νόμου Ραγκούση.
Σας θυμίζω ότι ήταν ο πρώτος νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου για την αυτόματη Ελληνοποίηση λαθραίων μεταναστών, μέσω της αυτόματης παροχής ιθαγένειας, με μοναδικό κριτήριο την πάροδο πενταετίας από τη γέννηση του λαθρομετανάστη στην Ελλάδα είτε την εξαετή φοίτησή του ελληνικό σχολείο, ασχέτως τόπου γέννησης.
Σε εκείνη την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής όλοι οι αρμόδιοι Τομεάρχες της ΝΔ που πήραμε τον λόγο αλλά και μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων, καταδικάσαμε και καταψηφίσαμε όπως και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα το νόμο».
Στην  συνέχεια ο τ. Υφυπουργός  ερωτώμενος για το τι έλεγε η προεκλογική υπόσχεση που δεν ετηρήθη είπε: «Στα πρακτικά της Βουλής αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχουν οι διατυπωθείσες πολύ σκληρές εκφράσεις πολιτικής αποδοκιμασίας. Εκεί όποιος επιθυμεί θα διαβάσει και θα παρακολουθήσει τα video, τις δεσμεύσεις και τις προσφιλείς εκφράσεις του Αντ. Σαμαρά.
Σας μεταφέρω ενδεικτικώς :
«Ο νόμος αυτός για την αυτόματη Ελληνοποίηση λαθραίων μεταναστών μετατρέπει την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι» και
«Στέλνει το λάθος μήνυμα στους παράνομους λαθρομετανάστες αλλά και στα κυκλώματα διακίνησης. Κάνει την Ελλάδα ένα εύκολο τόπο εισόδου, παραμονής και βεβαίως εύκολης νομιμοποίησης».
 
«Και σωστά» είπε ο Ν. Νικολόπουλος πως : «επεσήμανε τότε ο σημερινός Πρωθυπουργός, αφού δια της λαθραίας εισόδου και της γέννησης ή της εξασφάλισης εγγράφου γέννησης στην Ελλάδα, η Ελληνοποίηση έγινε ζήτημα χρόνου».
Ο Αχαιός Βουλευτής χαρακτήρισε «Κορωνίδα» των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η άμεση και πλήρης κατάργηση του Νόμου Ραγκούση.
«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» όπως είπε εμφαντικά ο Ν. Νικολόπουλος «ενώπιον πολυπληθούς πολιτικού ακροατηρίου στην πόλη της  Πάτρας, στις 30.4.2012, ανέφερε χαρακτηριστικά «Πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας θα είναι να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε».
Στην  ερώτηση : «Μα κ. Νικολόπουλε είστε παλιός Βουλευτής, αλήθεια τι σας έκανε να πιστεύετε ότι θα τηρήσει ο Α. Σαμαράς αυτή την υπόσχεση
Ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Αχαίας καθαρά και ξάστερα απάντησε:
«Προσωπικά είχα εδραία την πεποίθηση, ότι επειδή γύρω από την παροχή ιθαγένειας διακυβεύονται ζητήματα ύψιστου εθνικού συμφέροντος, επειδή δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη νομοτεχνική επεξεργασία, επειδή ο Πρωθυπουργός είχε εμπράκτως στο παρελθόν επιδείξει πολύ μεγάλη ευαισθησία για τα εθνικά ζητήματα αλλά και επειδή υπήρχαν λόγοι πολύ ισχυρής πολιτικής σημειολογίας, πίστεψα πως το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που αμέσως μετά τις εκλογές θα εισαγόταν στη Βουλή με ένα και μοναδικό άρθρο θα ήταν η «κατάργηση του νόμου Ραγκούση».
Ακόμα ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, όπως συνηθίζει με κοφτερό λόγο να τοποθετείται με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε: «Μια ακόμη έκπληξη. Μια ακόμη διάψευση. Μέσα στον καταιγισμό της οικονομικής πραγματικότητας και των επικείμενων μέτρων οικονομικής εξόντωσης, πέρασαν στα ψιλά και δεν έγιναν ευρέως αντιληπτά δημοσιεύματα (τα οποία δεν διαψεύσθηκαν) ότι αμέσως μετά τις εκλογές υπήρξε υπαναχώρηση του Αντ. Σαμαρά και ότι θυσίασε την προγραμματική αυτή δέσμευση.
Τούτο συνέβη, στο πλαίσιο  του πακέτου συμφωνίας, με τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίες τάσσονται υπέρ της διατήρησης του νόμου και έκανε πίσω για να στηρίξουν την Πρωθυπουργία»!!!
Ο Ν. Νικολόπουλος κατέληξε καταγγέλοντας ότι : «Η ηγεσία για ακόμη μία φορά, χωρίς διαβούλευση με τους Βουλευτές, χωρίς να απευθυνθεί στους πολίτες, και στα καταστατικά της  όργανα της ΝΔ απεμπολεί μία θεμελιώδη προγραμματική δέσμευση σε ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας και ετοιμάζεται να νομοθετήσει ημίμετρα, αφού η Ελλάδα θα συνεχίζει να αποτελεί την χώρα μαγνήτη για λαθραίους μετανάστες, που τόσο εύστοχα κατήγγειλε μέχρι τις εκλογές ο Αντ. Σαμαράς.
Ωστόσο, ακόμα αν με ευκολία  μπορεί να περιφρονείται  η κομματική βάση, τα όργανα και οι ψηφοφόροι, πως είναι δυνατό με την ίδια εξίσου ευκολία να αγνοούνται οι αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οι οποίες στάθηκαν έως τώρα στο θέμα αυτό στο ύψος των περιστάσεων και διέγνωσαν την αντίθεση του νόμου αυτού προς το Σύνταγμα».
Προκειμένου δε, να στοιχειοθετήσει τις απαντήσεις ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής του παρουσίασε την εξής απόφαση :
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 350/2011 παραπεμπτική στην Ολομέλειά του -απόφαση «μνημείο»-, με συντριπτική πλειοψηφία, έδωσε πραγματικά στοιχειώδη μαθήματα πατριδογνωσίας και εθνικής ευθύνης στην ανεύθυνη και πολιτικά και ιστορικά αναλφάβητη πολιτική ηγεσία των Παπανδρέου-Ραγκούση, η οποία την ιθαγένεια, από νομικό δεσμό κράτους-πολίτη, την είχε αναγορεύσει σε «δικαίωμα ιθαγένειας των αλλοδαπών».
Ο Ν. Νικολόπουλος έβαλε κλείνοντας την συνέντευξη, τα πιο κάτω ερωτήματα στα οποία περιμένει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός ειδάλλως θα υποχρεωθεί ο Αντ. Σαμαράς να το κάνει μέσα στην Βουλή, όπως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος του επιτάσσει.
- Γιατί  και με ποιου την ευθύνη αμέσως μετά τις εκλογές  αναιρέθηκαν οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις;
- Γιατί  δεν εφαρμόστηκε η δέσμευση  του ίδιου του Πρωθυπουργού  ότι «πρώτη απόφαση της κυβέρνησής  του θα είναι η κατάργηση  του νόμου Ραγκούση».
- Αληθεύει ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην τροποποίηση του νόμου Ραγκούση, προβλέποντας την αύξηση του απαιτούμενου χρόνου παραμονής στην Ελλάδα ή της φοίτησης σε ελληνικά σχολεία, δηλαδή χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του νόμου Ραγκούση,
- Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν να εκδίδουν καθημερινά, υπό μορφή βιομηχανίας, χιλιάδες αποφάσεις Ελληνοποίησης μεταναστών, με βάση τον κριθέντα ως αντισυνταγματικό νόμο Ραγκούση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...