Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Bαρουφάκης στον Θεοδωράκη: Φίλε Σταύρο, θείο δώρο ένα κόμμα που δεν αποτελεί φράξια ή δεκανίκι

Την έκπληξή του, αλλά και την ανεπιφύλακτη αγάπη του για τον φίλο του Σταύρο, την ελπίδα πως το Ποτάμι θα κάνει την ρήξη, αλλά και κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μα και ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει μεταξύ άλλων στην μακροσκελή επιστολή του Γιάννης Βαρουφάκης.

Ξεκαθαρίζοντας «Σου εύχομαι, ειλικρινά, να πετύχεις. Θα σε παρακολουθώ με ευχές, αγάπη, ελπίδες και φουλ κριτική διάθεση.»

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή, όπως δημοσιεύεται στο protagon.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Reuters: Ο Θεοδωράκης «καβάλησε το αντικαθεστωτικό κύμα»

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο το «Ποτάμι» επενδύει στη δυσαρέσκεια των νέων από τα σημερινά κόμματα - Αντλεί τους ψηφοφόρους του από τη «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ γράφει το Reuters και βάζει το ερώτημα: «Περαστική μόδα ή νέα μεγάλη δύναμη;»


Ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης μετατράπηκε σε «πολιτικό σταυροφόρο» και υπόσχεται να «ταρακουνήσει» την ελληνική πολιτική σκηνή, έχοντας ισχυρή υποστήριξη από τους ψηφοφόρους του, στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

"Η συγνώμη δεν αρκεί αν δεν υπάρξει Δικαιοσύνη για τις γερμανικές θηριωδίες"

Του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ*


<<Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!>>: Με αυτό το σύνθημα στο πανό που ανοίξαμε στο χώρο του Μνημείου των σφαγιασθέντων στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων αμέσως μετά  την πρώτη επίσημη <<συγνώμη>> που ακούστηκε - καθαρά,χωρίς περιστοφές αλλά και αυτοκριτική γιατί άργησε τόσες δεκαετίες -  από την πλευρά της Γερμανίας επί ελληνικού εδάφους στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, αυτό  του Γερμανού Προέδρου κ.Γιοάχιμ Γκάουκ , δώσαμε και την απάντηση για λογαριασμό κάθε Ελληνα πατριώτη: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση! Το είπαμε με το σύνθημα<<Δι-και-ο-σύ-νη!>>  που φωνάξαμε αλλά και ευθέως στον ίδιο τον Γερμανό Πρόεδρο όταν μας δέχθηκε λίγα λεπτά αργότερα στην λιτή Αίθουσα Μνήμης των θυμάτων των Ναζί στις Λιγκιάδες, για να του δώσουμε την θέση-απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεων Γερμανικών Οφειλών: <<Η ενέργειά σας να ζητήσετε συγνώμη είναι θαρραλέα και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ικανοποίηση όλων συνολικά των ελληνικών διεκδικήσεων ως προς τις γερμανικές οφειλές, με συζήτηση, με διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών, με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό>> ήταν με δύό λόγια -και δια στόματος του Αριστομένη Ι. Συγγελάκη - η τοποθέτηση της αντιπροσωπείας του Εθνικού Συμβουλίου, Εκπροσώπων  Ενώσεων Θυμάτων Κατοχής αλλά και πολιτών Μαρτυρικών Πόλεων που πήγαμε από πολλά μέρη της Ελλάδας στην 'Ηπειρο.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Επενδύστε στην Αθήνα / Γράφει ο Γρ. Λέων

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Δεν είναι καν πρωτότυπη. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας μας, όπου όλοι θέλουν να φέρουν επενδύσεις και που όλοι κάπως ονειρεύονται ξένα κεφάλαια να συρρέουν, δεν υπάρχει ένα σημείο υποδοχής των επενδυτών. Ένα σημείο όπου όχι μόνο κανείς θα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες, αλλά θα μπορεί να εξυπηρετείται ουσιαστικά, να βρίσκει υποστήριξη και επαφή στην προσπάθειά του να επενδύσει στην Αθήνα.


Όσοι έχουν δοκιμάσει επιχειρηματικά την τύχη τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ξέρουν ότι ανάλογα κέντρα υποδοχής, όπως το invest in Brussels λειτουργούν με εξαιρετική επιτυχία, προσφέροντας σε κάθε ενδιαφερόμενο μία σειρά υπηρεσιών: κωδικοποίηση νομοθεσίας, πληροφορίες για την ενοικίαση χώρων, υποστήριξη στις αδειοδοτήσεις, πληροφορίες για το επιχειρηματικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, μέχρι και προσωρινή (δοκιμαστική) έδρα -μικρό γραφείο σε όσους θα ήθελαν για λίγους μήνες να “δοκιμάσουν” το επιχειρηματικό περιβάλλον της Αθήνας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...