Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Εξεταστικές επιτροπές.. Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, η σύσταση των εξεταστικών επιτροπών από το κυβερνών κόμμα, ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως κατευθυνόμενης και ελεγχόμενης προσπάθειας με σκοπό να αναπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη αλλά κυριότερα να αποπροσανατολιστεί η εξωτερική πολιτική της χώρας με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην ηθική και την οικονομική πτώχευση.

Έτσι λοιπόν, με όπλα τα χαλκευμένα, ανακριβή και παραποιημένα στοιχεία που έντεχνα και οργανωμένα διοχετεύθηκαν μέσω των ΜΜΕ, δημιούργησαν - δια της καθημερινής πλύσης εγκεφάλου - ένα κλίμα οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης με απώτερο σκοπό - μέσω του ευτελισμού του πολιτικού συστήματος της χώρας - να καταστήσουν την Ελλάδα υπάκουο εκτελεστή των όποιων οδηγιών, παραλύοντας τις άμυνες που θα μπορούσε να αντιτάξει. Όλα έγιναν πιο εύκολα με την ποινικοποίηση και την υποβάθμιση της πολιτικής ζωής και των πολιτικών και κυρίως με την παρεμπόδιση ανάμιξης στα κοινά σημαντικών στελεχών του ενεργού πολιτικά πληθυσμού. Και οι τρεις καλοσχεδιασμένες εξεταστικές επιτροπές - σκευωρίες στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας και όχι μόνο εναντίον της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης και των στελεχών της και των ,ουκ ολίγων, πολιτών και επιχειρηματιών που, σε πολλές περιπτώσεις, αδίκως στοχοποιήθηκαν.

Πάρετε για παράδειγμα την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων, όπου οι εμπνευστές της αξιολόγησαν ορθά τη δυνατότητα μετατροπής του Κοινοβουλίου σε πεδίο αντιπαράθεσης των θνησιγενών ελληνικών τραπεζών με τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες και τους εδώ εκπροσώπους τους. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της επιτροπής αυτής? Πέραν της άδικης στοχοποίησης ανθρώπων και εταιρειών, οι οποίες έκαναν τη δουλειά τους στην συγκεκριμένη συναλλαγή του ομολόγου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται και στις υπόλοιπες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, το ουσιαστικό αποτέλεσμα της πορείας της υπόθεσης αυτής που κατέληξε στην εξεταστική επιτροπή, ήταν να καταστεί η χώρα αδύναμη στο να δανειστεί χρήματα. Διότι με τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση αυτή εκτός συνόρων, δεν νομίζω πως υπάρχει σήμερα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού η οποία θα διακινδύνευε να διασυρθεί το όνομά της αναλαμβάνοντας αντίστοιχη έκδοση ομολόγου για την χώρα μας. Ή και αν βρεθεί κάποια εταιρεία, ίδρυμα ή οργανισμός να το κάνει, να είστε σίγουροι πως θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά – όπως και συμβαίνει σήμερα…
 
με τιμή,
Γιώργος Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...