Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Νικολόπουλος: Η Κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε «εργαστήριο αντοχής της Ευρωζώνης

Σε ραδιοφωνική και τηλεοπτική συνέντευξη, στο MAX FM και στο Κανάλι 9 και στους δημοσιογράφους Κων. Φλαμή και Γιάννη Ντάσκα αντίστοιχα, που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

Η Κυβέρνηση μετέτρεψε  την Ελλάδα σε «εργαστήριο  αντοχής της Ευρωζώνης
«Υπάρχει κανένας που δεν το καταλαβαίνει πλέον;
Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η κυβέρνηση  έχει «κατορθώσει» να εξοντώσει τους Έλληνες χωρίς να διασώσει τίποτα από την καταρρέουσα οικονομία της χώρας.
Μνημείο πολιτικής ανεπάρκειας και ανικανότητας ή στοχευμένη πολιτική που -όπως πρόσφατα εκστόμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος – έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «εργαστήριο αντοχής της ευρωζώνης»; Είτε το ένα ισχύει, είτε το άλλο, το αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό δεν αλλάζει. Ενώ και η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ασθμαίνοντας, αναμένει κάθε τρις και λίγο να δει αν θα συνεχίσουν να της δίνουν οξυγόνο ή θα της τραβήξουν το σωληνάκι. Τα δοκίμασαν όλα. Και δεν τους βγαίνει Περιορισμός δαπανών, δημοσιονομική πειθαρχία, διαχείριση του δημοσίου χρέους, ταμεία σταθερότητας και στήριξης, ανταλλαγές ομολόγων. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Και το αποτέλεσμα αποκαρδιωτικό. Η ατολμία του ελληνικού σχεδίου αποτέλεσε ξεκάθαρο μήνυμα για τους κερδοσκόπους, αναφορικά με τις αδυναμίες των Ευρωπαίων ηγετών.
Η αναθεώρηση μιας σειράς αποφάσεων φαντάζει πλέον  πιο επιτακτική από ποτέ. Και ίσως να πλησιάζει η ώρα να αναθεωρηθεί ακόμη και η ίδια η δομή της Ε.Ε. σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομική διακυβέρνηση, τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, τη χρηματοδότηση των χωρών-μελών είναι σαφές ότι δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος χρόνος. Άσχετα αν στο ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο οι προφανώς ανίσχυροι και αδαείς δυστυχώς υπουργοί χειροκροτούσαν κατά την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για ένα σχέδιο που πιθανότατα δεν έχει εφαρμοστεί.»

Απαντώντας  σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου  ο Βουλευτής Αχαίας τόνισε: «Γίγαντες με πόδια νάνου...Δύο χρόνια μόλις έφτασαν για να αποκαλυφθεί η πραγματική αδυναμία τους. Μπορεί η σημερινή κρίση να ξεκίνησε από τη χώρα μας και να οξύνθηκε,  για μας τουλάχιστον από τις δικές μας αμαρτίες της δημιουργικής λογιστικής και κρατικοδίαιτης σπατάλης, όμως αυτό το οποίο συμβαίνει αυτές τις ημέρες είναι ενδεικτικό μιας γενικότερης νοσηρής κατάστασης όσον αναφορά τα δημόσια οικονομικά. Με αντάλλαγμα τη σταθερότητα των τιμών, γιγαντώθηκε το κρατικό χρέος, αλλά και το ιδιωτικό, με αποτέλεσμα να προσομοιάζουνε στη Lehman Brothers το Σαββατοκύριακο πριν από την κατάρρευση. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να κάνει ένα κράτος όσον αναφορά στο δημόσιο χρέος. Η πρώτη λύση είναι να το πληρώσει. Αυτό προϋποθέτει κατ’ αρχάς ότι υπάρχουν χρήματα για να γίνει.
Υπάρχει και ένας άλλος  ο οποίος στο  παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως. Ο πληθωρισμός του χρέους ήταν, μέχρι και τη δεκαετία του 1980, η  πιο συνηθισμένη μορφή διαχείριση του δημοσίου χρέους όταν αυτό γινόταν  μη βιώσιμο.
Έκτοτε, η νομισματική πολιτική επικεντρώθηκε στον περιορισμό του πληθωρισμού, σε επίπεδα πρωτόγνωρα για την παγκόσμια οικονομία. Ο πληθωρισμός μειώθηκε και επικράτησε η θεωρία ότι δημοσιονομική πειθαρχία σε συνδυασμό με την κατάλληλη νομισματική πολιτική θα δημιουργούσαν αέναη οικονομική ανάπτυξη. Φευ, όμως. Αντί για αέναη οικονομική ανάπτυξη, δημιούργησαν ελλείψεις ισορροπίας. Φαινόμενο το οποίο οξύνεται.»

Ο Αντώνης Σαμαράς  από την πρώτη  στιγμή έλεγε αυτά που τώρα έρχονται να παραδεχτούν
Ο κ. Νικολόπουλος συνεχίζοντας επεσήμανε: «Το τελικό συμπέρασμα που όλοι εξάγουν πλέον, είναι αυτό που από την πρώτη στιγμή φώναζε ο Αντώνης Σαμαράς. Τώρα,  γίνεται κατανοητός ο φαύλος κύκλος για τον οποίο μιλούσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Η μονοδιάσταστη προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων με δραματικές περικοπές στο εισόδημα των μισθοσυντήρητων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, σε συνδυασμό με τις άγριες φοροεπιδρομές έχουν εκτοξεύσει την ανεργία και έχουν δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα (ύφεση) μέσα στην οποία βουλιάζουν, ο λαός αλλά και τα έσοδα του κράτους.
Γιατί, τι μπορείς - ως κράτος - να πάρεις από  τον άνεργο ή το… λουκέτο; Τίποτα δεν θα πάρεις! Και στείλε όσα  σημειώματα και εκκαθαριστικά θέλεις, ενεργοποίησε όλους τους εφόρους, τους δικηγόρους, τις εισπρακτικές, το FBI και τη CIA… Το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό.
Έρχεται λοιπόν η ώρα, που το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και γενικότερα, κάθε λογική «αφαίμαξης χωρίς προοπτική» θα αποκαθηλωθεί. Έχει αποκαθηλωθεί πλήρως, εδώ και καιρό στην λογική και  τη συνείδηση του κόσμου, θα αποκαθηλωθεί όμως και επίσημα, αφενός στις κάλπες που έρχονται ολοταχώς και αφετέρου στη στροφή που θα κάνουν όλοι οι «μνημονιακοί»… είτε το θέλουν, είτε όχι!
Αυτό  φαίνεται άλλωστε και από την… παράκρουση που έχει χτυπήσει τη κυβέρνηση. Αυτοί που κάποτε δήλωναν πως  είχαν «το όπλο στο τραπέζι» για τις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα, λένε τώρα πως… «πήραν παράλογα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο από την τρόικα»! Αλίμονο, αν με αυτή τη κυβέρνηση μπορεί να βρει κανείς λογική…  Ακόμα και τα πιο πιστά στελέχη της αναζητούν αλλά ματαίως…»
Και πρόσθεσε: «Δεν θέλει πολλή συζήτηση λοιπόν. Είναι προφανές πως έρχεται η ώρα των μεγάλων αλλαγών. Η ώρα που η σωτηρία της πατρίδας θα περνάει από την προκοπή των Ελλήνων, από την διαμόρφωση ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και την καθιέρωση ενός νέου, απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος. Γιατί δεν θα βγούμε ποτέ από τον φαύλο κύκλο όσο δεν παράγουμε πλούτο. Αιωνίως και μονίμως, δανειζόμενοι και χρεωμένοι θα είμαστε, αναζητώντας το «έλεος» των άλλων.
Πιστεύω, βαθύτατα λοιπόν, ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης αλλαγής. Και αυτή θα είναι η ώρα του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας. Που θα κληθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να καλυτερεύσουν τον - αβίωτο στις μέρες μας - βίο των Ελλήνων και να επαναφέρουν στην Ελλάδα την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος».

«Η  προσπάθεια για την  αλλαγή του σκηνικού θα ξεκινήσει σύντομα…»
Ο Αχαιός πολιτικός σχολιάζοντας επισημάνσεις των δημοσιογράφων είπε: «Η προσπάθεια για την αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει πάνω στα συντρίμμια της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, με σοσιαλιστική μάσκα, που πέρασε ποτέ από την χώρα. Και θα είναι δύσκολη και επίπονη. Όποιος πει κάτι διαφορετικό, λέει ψέματα. Η νέα προσπάθεια όμως, θα έχει δύο διαφορές: Θα στηρίζεται πάνω στο ολοκληρωμένο και κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. που έχει ήδη δικαιωθεί από τις εξελίξεις και θα έχει ημερομηνία έναρξης και λήξης. Κάτι που ουδέποτε υπήρξε μέχρι σήμερα στα μέτρα επί μέτρων και στα αλλεπάλληλα φορολογικά νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τέλος – τέλος, εμείς στη Ν.Δ. ξέρουμε πως είτε θα είμαστε αυτοί που…  θα πάρουμε τα κλειδιά μιας χρεοκοπημένης εποχής και θα χαθούμε μέσα στην παρακμή της, είτε αυτοί που θα ανοίξουν την πόρτα στη νέα εποχή της μετα-μεταπολίτευσης. Και θα κάνουμε το παν για να μην συμβεί το πρώτο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...