Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Οι «ντιντήδες» και οι «βαψομαλλιάδες»

Στον αστερισμό των... «ντιντήδων» και των «βαψομαλλιάδων» βρήκε η νέα χρονιά τη Ν.Δ., παρ’ τι η Ελλάδα βρίσκεται στο δυσκολότερο και πιο επώδυνο μονοπάτι των τελευταίων χρόνων.

Αυτή η... ενδιαφέρουσα συζήτηση, που στην πραγματικότητα έχει να κάνει με το παλαιό και το καινούργιο στη Ν.Δ., με τους «εθνικιστές» από τη μια και τους «φιλελευθέρους» του «μεσαίου χώρου» από την άλλη, ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή τα άρθρα του Φαήλου Κρανιδιώτη, στενού συνεργάτη του Σαμαρά, την παραμονή των εορτών.

Έγιναν όλα μπάχαλο, δηλαδή, τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς έσβηνε και έγραφε ονόματα για το νέο κομματικό σχήμα που θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες. Ο συνεργάτης του έδωσε τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που πρέπει να το απαρτίζουν και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν όχι μόνο ιδεολογική καθαρότητα, αλλά και σεξουαλική!!!
Είτε επειδή τα πιστεύει είτε για να κάνει την πλάκα του, ο συνεργάτης του Σαμαρά κατάφερε στην αρχή της καινούργιας χρονιάς το ακατόρθωτο. Οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να το ρίξουν στο κουτσομπολιό αντί να συζητούν για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας αναζητώντας λύσεις εξόδου από την κρίση ή για το ποια θα είναι η νέα κομματική σύνθεση της Ν.Δ., που υποτίθεται ότι θα δώσει νέα πνοή στο κόμμα.

Φαιδρά
Όσο για τον πρόεδρο της Ν.Δ., αυτός δεν έπαψε, χρονιάρες μέρες, να απολογείται σε φίλους και ομοϊδεάτες του για τις απόψεις του συνεργάτη του. Και το δίλημμά του δεν ήταν μικρό. Να τον καλύψει στο όνομα της παλαιάς φιλίας τους – ήταν και οι δύο στο Δίκτυο 21 – ή να τον αφήσει έρμαιο να τον φάνε τα κομματικά σκυλιά που αισθάνονται θιγμένα και προσβεβλημένα; Αν και, όπως σχολίαζαν κάποιοι, ο Φαήλος δεν... τρώγεται με τίποτε.

Η αλήθεια είναι ότι όσα υποστήριξε στα άρθρα του ο Κρανιδιώτης είναι πέρα για πέρα φαιδρά, σοκαριστικά και ρατσιστικά, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι πολιτικά ορθοί είναι όσοι έχουν αποδεδειγμένο ανδρισμό και δεν βάφουν τα μαλλιά τους, ενώ οι εκφραστές του μεσαίου χώρου αντιστοίχως πάσχουν από... αμφισβητούμενο ανδρισμό.
«Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η πατρίδα απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές και όχι ντιντήδες. Απαιτούν σημαιοφόρους και όχι κομψευόμενους διαδρομιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά στο άρθρο του. Και προσέθετε: «Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την “επικοινωνία”, πουλώντας τη γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσοχωριτικός αγράμματος “αυτισμός”».
Αυτά τα ωραία και άλλα πολλά έγραψε ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος επίσης περιέγραψε τα προσόντα που πρέπει να έχει ένα στέλεχος της Ν.Δ. προκειμένου να διακριθεί: «Θέλουμε αγωνιστές. Πρωταθλητές της ζωής και της δουλειάς. Επαγγελματίες. Ανθρώπους με άποψη και με το θάρρος της γνώμης τους. Νέα στελέχη που δεν τους ενδιαφέρει το στενό προσωπικό τους συμφέρον αλλά το καλό της πατρίδας. Ο κόσμος της Ν.Δ. θέλει κόμμα. Κουράστηκε από το συνάθροισμα βουλευτών και πονηρών πολιτευτών».

Ξαναγράφει Ιστορία
Όμως η επίθεση του Φαήλου Κρανιδιώτη προς όποιον δεν έχει τις ίδιες απόψεις με αυτόν δεν έμεινε εκεί. Ανέλαβε να ξαναγράψει την... πρόσφατη ιστορία υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Σαμαράς εκδιώχθηκε από τους... γκέι. «Τον Σαμαρά τον στηρίξαμε για όσα εκπροσωπεί. Επειδή είναι η προσωποποίηση του πολιτικού που διώχθηκε για τις ιδέες του από τον εσμό των “ντιντήδων” και της “γενιάς του Πολυτεχνείου”. Αυτών που ελέγχουν ακόμη και σήμερα τα ΜΜΕ και τα κρίσιμα πόστα στην κοινωνία. Αυτών που μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση. Αυτών που θεοποίησαν τον ευρωλιγουρισμό. Αυτών που θέλησαν να πατάξουν την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων. Αυτών που βόλευε ο “μεσαίος χώρος”. Αυτών που θέλανε να είμαστε μια ροζ σούπα».


Η Ν.Δ. προσπάθησε να κλείσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε το θέμα αφήνοντας να διαρρεύσει ότι τα όσα υποστήριξε ο Κρανιδιώτης δεν είναι επίσημη θέση του κόμματος ούτε ο εν λόγω κύριος είναι συνεργάτης του Σαμαρά. Είναι κοινό μυστικό, ωστόσο, στους παροικούντες τη Ρηγίλλης ότι ο υποστηρικτής της σεξουαλικής καθαρότητας των βουλευτών της Ν.Δ. βρίσκεται στον στενό πυρήνα των ανθρώπων που συνομιλούν καθημερινά με τον πρόεδρο της Ν.Δ. εδώ και χρόνια.
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Οι γνωρίζοντες καλά τα της Ν.Δ. ισχυρίζονται ότι πίσω από τις δηλώσεις του Φ. Κρανιδιώτη βρίσκεται, εκτός των άλλων, και ένα κομματικό ξεκαθάρισμα που έχει να κάνει με το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης. Ισχυρίζονται, δηλαδή, ότι κάποιες αιχμές αφορούσαν και τον εκπρόσωπο του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ποτέ δεν κατόρθωσε να τα βρει με τους στενούς αλλά άτυπους συνεργάτες του προέδρου.
Λένε, μάλιστα, ότι το πρώτο χτύπημα ήταν όταν μπήκε σφήνα στον Παναγιωτόπουλο η δικηγόρος Βασιλική Τζότζολα – ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος –, η οποία ήταν επιλογή του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του Γιώργου Μουρούτη αλλά και του Φαήλου Κρανιδιώτη. Άσχετα με το ότι η Τζότζολα δεν κατόρθωσε να επιτελέσει τον ρόλο που της είχε ανατεθεί, ο Παναγιωτόπουλος δεν έκρυψε ποτέ την ενόχλησή του για την παρουσία της στο επικοινωνιακό επιτελείο.
Νέο αίμα
Μέσα λοιπόν σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας, το αργότερο στις αρχές της άλλης, τη νέα σύνθεση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου του. Η λογική του είναι να υπάρξει νέο αίμα στα όργανα, με όρεξη και διάθεση για δουλειά, αφού πιστεύει ότι μέσα στο 2011 θα πάμε σε εκλογές.
«Ο Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες» έλεγε στενός του συνεργάτης. «Στόχος του είναι η αξιοποίηση όλων των ικανών και εργατικών στελεχών που θα μπορέσουν να προσεγγίσουν με τις θέσεις τους όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για όλους. Και η Ν.Δ. θα πρέπει να είναι έτοιμη σε κάθε ενδεχόμενο».
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα αρχίσει τις αλλαγές από το επικοινωνιακό επιτελείο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Παναγιωτόπουλος θα αποχωρήσει από τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος και τη θέση του θα πάρει ο Ν. Δένδιας, ο οποίος θεωρείται, τόσο από τον Σαμαρά όσο και από πολλά στελέχη, ο άνθρωπος που μπορεί να παρουσιάσει το νέο προφίλ του κόμματος.
Αλλά ο Παναγιωτόπουλος δεν θα πάει χαμένος. Λέγεται ότι θα αναλάβει τον τομέα της Εθνικής Άμυνας, ο οποίος θα συγχωνευθεί με τον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής, τον οποίο έχει μέχρι τώρα ο Δ. Αβραμόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό το πόστο, αφού έτσι κι αλλιώς η αντιπροεδρία αλλά και η ενασχόλησή του με τις προτάσεις της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος παίρνουν πολύ από τον χρόνο του.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για τη θέση του εκπροσώπου, διέψευσε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «το φανταριλίκι μου το έκανα επί Καραμανλή. Τώρα δεν με ενδιαφέρει να φορέσω την ιδία στολή». Οι πληροφορίες πάντως τον θέλουν να αναλαμβάνει τον τομέα της Παιδείας, που μέχρι τώρα έχει η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Η νέα σκιώδεις κυβέρνηση

Σημαντικό ρόλο στη νέα σκιώδη κυβέρνηση αναμένεται να παίξουν οι Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μητσοτάκης, αφού από πολλούς θεωρούνται και ως οι άνθρωποι που θα σταθούν αντίβαρο στις κινήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.
Για τη θέση του εκπροσώπου είχε ακουστεί και το όνομα του Κ. Γκιουλέκα, κάτι όμως που δεν φαίνεται να προωθείται, και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να αξιοποιηθεί σε άλλο νευραλγικό πόστο από τον πρόεδρο του κόμματος.
Στις προθέσεις του Σαμαρά πάντως είναι να δημιουργήσει κι άλλες θέσεις αναπληρωτών, προκειμένου να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη. Το σίγουρο είναι ότι ο Κ. Μηταράκης, που ήταν αναπληρωτής τομεάρχης στα θέματα Οικονομίας, καθώς και ο Χ. Σταϊκούρας θα αξιοποιηθούν πάλι, αφού η θητεία τους κρίνεται ως ιδιαίτερα πετυχημένη.
Ακόμη λέγεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Τζαβάρας, που τράβηξε όλο το δύσκολο κομμάτι της εξεταστικής για τη Siemens, θα καταλάβει τη θέση του τομεάρχη για τα θέματα της Δικαιοσύνης. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί σε έναν νέο τομέα, ενδεχομένως στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγραμματικών Θέσεων. Αβέβαιο είναι το μέλλον του Μ. Χαρακόπουλου, αν και μέχρι πρότινος διατηρούσε άριστη σχέση με τον πρόεδρο. Άγνωστο είναι σε ποια πόστα θα αξιοποιηθούν οι Κ. Μαρκόπουλος, Θ. Καράογλου αλλά και οι Μ. Κασαπίδης και Μ. Σαλμάς. Όλες οι αλλαγές πάντως θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Εν τω μεταξύ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση των γραφείων, που άρχισε αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Ήδη είναι σχεδόν διαμορφωμένος ο τρίτος όροφος των καινούργιων γραφείων που βρίσκονται στη Συγγρού, στον οποίο θα στεγάζονται το γραφείο του προέδρου, των δυο αντιπροέδρων, καθώς και το γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...