Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Επί 2,5 χρόνια, ρουσφέτια, αλχημείες και… οι άνεργοι στην μοίρα τους!

Του Νίκου Νικολόπουλου
Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ.

Πολυάριθμα πολιτικά μηνύματα, αλλά και σοβαρές αποκαλύψεις για ρουσφετολογικές «εξυπηρετήσεις» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας την ίδια ώρα που τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια σχεδόν τίποτα δεν έγινε στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της ενίσχυσης των ανέργων, περιελάμβανε η τελευταία ομιλία του βουλευτή Αχαίας και Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, στη Βουλή, την Μ. Τρίτη.

Μιλώντας στα πλαίσια ψήφισης του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις», ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε τον αρμόδιο Υπουργό, Γ. Κουτρουμάνη για σοβαρότατα λάθη αλλά και την διάθεσή του να προσπαθήσει να κουκουλώσει και να καλύψει, ανομίες και αδράνειες των προηγούμενων 2,5 ετών.

Ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, τονίζοντας πως ενώ θα μπορούσε να στηθεί ως ένα πρόγραμμα stage με ασφάλιση, το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να καταγγείλει τα stage για να πλήξει τη ΝΔ, αλλά με αυτό τον τρόπο έριξε σε λαβύρινθο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο δεν έχει ακόμα αποδώσει καρπούς προς όφελος των πολιτών.

«Τα ψεύδη του ΠΑΣΟΚ, τις παλινωδίες του, την ναρκισσιστική λατρεία με την εξουσία και την προσπάθεια διατήρησής του με κάθε μέσο σε αυτήν, την πλήρωσαν τελικά οι άνεργοι» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, o οποίος προχωρώντας σε μία… μικρή απαρίθμηση των «έργων και ημερών» στο Υπουργείο Εργασίας, απευθυνόμενος στον Υπουργό, ανέφερε:

«Φταίμε εμείς που επί ένα χρόνο έχετε στο συρτάρι σας το νομοσχέδιο για το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας; Στο Υπουργείο σας δεν διακόψατε μαζικά αποσπάσεις ατόμων από τις διαχειριστικές υπηρεσίες, με τεχνογνωσία χρόνων, μόνο και μόνο επειδή αυτοί ήταν στην λίστα κάποιων συνδικαλιστών; Γιατί αντικαταστήσατε άτομα με υψηλά προσόντα, με άτομα που δεν διέθεταν ούτε καν ένα πτυχίο; Ήρθατε στην Επιτροπή της Βουλής και είπατε ότι είστε άψογος με τις διαδικασίες που αφορούν τη διαφάνεια. Πώς θα χαρακτήριζε κάποιος λοιπόν, την τακτική να βγαίνει πρόσκληση για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού μία βδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα, κρυμμένη σε κάποια εφημερίδα και με έναν μόνο υποψήφιο παρακαλώ, ο διορισμός να γίνεται στις 5 Μαρτίου; Είναι… διαφάνεια, αυτό;»

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος κατήγγειλε «οργασμό» έργων και αποφάσεων στο Υπουργείο την τελευταία περίοδο, με στόχο να εξυπηρετηθεί η εκλογική «πελατεία» του ΠΑΣΟΚ ή να «τακτοποιηθούν οι ημέτεροι», τονίζοντας πως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ θα περάσει από «κόσκινο» κάθε απόφαση και καμία παρανομία δεν θα κρυφτεί.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, αυτό καθεαυτό, ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε ως «καμουφλάζ» την μεταφορά των αποθεματικών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνάπτοντας δάνειο με το Παρακαταθηκών και Δανείων για την αντιμετώπιση των οφειλών του ταμείου προς τους ασφαλισμένους του. Συγχρόνως, ο αναφέρθηκε και στις βάσιμες ενστάσεις της ΝΔ για την χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» από ασφαλιστικές εισφορές, κρούοντας στην συνέχεια τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικείμενες ρυθμίσεις που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ και προσθέτοντας χαρακτηριστικά, πως «η παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους Έλληνες έχει αντιμετωπισθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ερασιτεχνικό τρόπο».

Ακόμα, ο Αχαιός πολιτικός ζήτησε την απόσυρση ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου, τονίζοντας πως επιφυλάσσεται και για άλλα άρθρα, επισημαίνοντας πως «για μία ακόμα φορά παρουσιάστηκε ένα σχέδιο νόμου πολύ κακής νομοτεχνικής ποιότητας και αυτό γίνεται ολοφάνερο από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που ήδη έχουν κατατεθεί και αριθμούν τις 24 σελίδες».

Να σημειωθεί πως με την ευκαιρία της ομιλίας του σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της παρούσας Βουλής, ο κ. Νικολόπουλος έκανε μια πολύ σύντομη αναφορά στην τραγική πραγματικότητα που έζησε η Ελλάδα και ο πολιτικός της κόσμος, τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια. Ο Αχαιός βουλευτής έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, παρατηρώντας ωστόσο πως «δεν πολλαπλασιάστηκαν τα ιδεολογικά ρεύματα και δεν βιώσαμε καινοτόμες πολιτικές. Αντίθετα, όσο πολλαπλασιάζονται τα κόμματα τόσο περιορίζονται οι προτάσεις εξόδου από την κρίση…»

«Θέλω και ελπίζω οι εκλογές να φέρουν ισχυρή και βιώσιμη κυβέρνηση. Και δεν το λέω τούτο για χάρη του κομματικού “πρωταθλητισμού”. Αλλά για να υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν οι πολλές και κρίσιμες αποφάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να κερδίσουμε τον χρόνο που χάθηκε και για να έχει τη δυνατότητα η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να βάλει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης» υπογράμμισε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...