Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Εργοστάσιο Αράξου: Βιωσιμότητα και ανάπτυξη με απλές κινήσεις

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νατάσα Ράγιου, επισημαίνει με ανακοίνωσή της την ανάγκη αξιοποίησης του Εργοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο, ζητώντας από τους τοπικούς φορείς να υποστηρίξουν άμεσα το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις η κυρία Ράγιου, αποδεικνύει ότι υπάρχει η δυνατότητα της στήριξης και κατά συνέπεια της βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Εργοστασίου, σε μία εποχή που παρατηρείται συρρίκνωση της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα επισημαίνει:

«Το εργοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας του Άραξου στοιχίζει στο ελληνικό κράτος αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα (λειτουργικά έξοδα, μισθοί και πάγια) και απασχολεί περίπου 240 άτομα στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Έχει τις δυνατότητες και τον απαραίτητο εξοπλισμό να υποστηρίξει σε σημαντικό βαθμό το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα.

Στο εργοστάσιο του Αράξου μπορούν να επισκευαστούν μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας της Δυτικής Ελλάδας ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Με την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και επιβίωση του εργοστασίου, να μετεξελιχθεί σε επισκευαστικό κέντρο, μεσα στο οποίο, με την κατάλληλη υποδομή θα υποστηρίζεται το σύνολο του επίγειου εξοπλισμού τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ενοποίηση σημαίνει οικονομία σε τραγικά δύσκολους καιρούς.

Παράδειγμα 1 : Γιατί ο στρατός ξηράς κάνει επιμεταλλώσεις σε ιδιώτες τη στιγμή που μπορούν να γίνουν στο εργοστάσιο χωρίς καμιά επιβάρυνση;;

Ο Τομέας Επιμεταλλώσεων στο εργοστάσιο του Αράξου ΜΠΟΡΕΙ να υποστηρίξει στο σύνολο τους τις ανάγκες των μονάδων του Στρατού ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τις απαιτήσεις σε επιμεταλλώσεις του εργοστάσιου της ΕΒΟ στο Αίγιο . Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπαταλούνται εθνικοί πόροι στο εξωτερικό

Παράδειγμα 2: Όλα τα ομοιότυπα στρατιωτικά οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να επισκευάζονται από έναν φορέα, πρώτον για λόγους οικονομίας και δεύτερον για καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού

Παράδειγμα 3: Το εργοστάσιο του Αράξου είναι σε θέση να αναλάβει την αναγόμωση και επιθεώρηση του συνόλου των πυροσβεστήρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει υποβληθεί στα ανώτερα κλιμάκια της Πολεμικής Αεροπορίας μελέτη η οποία προτείνει να γίνει στον Άραξο Κέντρο Αναγόμωσης Αναπλήρωσης και Πιστοποίησης όλων των πυροσβεστήρων της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων αντί να πηγαίνει σε ιδιώτες και να στοιχίζει πάνω 300.000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο στο ελληνικό δημόσιο…

Παράδειγμα 4 : Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στρατιωτικά ΚΤΕΟ για να ελέγχουν όλα τα στρατιωτικά οχήματα που κυκλοφορούν εκτός μονάδων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει επανασχεδιασμός και να υπάρξει πολιτική βούληση και απόφαση σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας για την υποστήριξη και ανάπτυξη του συνόλου των στρατιωτικών εργοστασίων προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πολιτικοοικονομική κατάσταση KAI στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να στηρίξουν το σύνολο του ελληνικού δημοσίου τα δύσκολο χρόνια που έρχονται..

Τα στρατιωτικά εργοστάσια μπορούν, κάτω από σοβαρές προϋποθέσεις, να γίνουν οι πυλώνες υποστήριξης και αξιοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να κρατήσουν στην παρούσα οικονομική κατάσταση σε αξιοπρεπή επίπεδα τόσο την Άμυνα όσο και την ασφάλεια της χώρας.

Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις που βάζουν τέλος στις μίζες…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...