Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής στο 1ο Συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ.

Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΥ  στο 1ο Συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ. έχει ώες εξής:

Το πρώτο  συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  είναι πια μια πραγματικότητα.
Όσες και  όσοι πήραμε την πρωτοβουλία ίδρυσης  της ΔΗΜ.ΑΡ., πριν από 9 μήνες, σήμερα αισθανόμαστε ότι είμαστε ενεργά παρόντες σε μια σημαντική στιγμή για την πολιτική ζωή της χώρας και σε μια ιστορική, θα έλεγα, στιγμή για την πορεία του αριστερού δημοκρατικού κινήματος στη χώρα μας.
Είχαμε –  και έχουμε – πλήρη συνείδηση των δυσκολιών του εγχειρήματος που αναλάβαμε.
Γνωρίζουμε  τη διευρυνόμενη απαξίωση της συλλογικής δράσης, της πολιτικής, των κομμάτων και του αποτυχημένου παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος.
Γνωρίζουμε  ότι σε περιόδους κρίσης, όπως η  σημερινή, κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι ταυτόχρονα κρίση αξιών, θεσμών και ηθικής, πολλαπλασιάζονται οι δυσκολίες για κάθε καινούρια πρωτοβουλία, για κάθε καινούρια ιδέα, ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής.
Τολμήσαμε όμως. Και τολμήσαμε, γιατί συμμεριζόμαστε την αγωνία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών για την πορεία της χώρας, συμμεριζόμαστε την απαίτηση για ριζικές αλλαγές, για ανατροπές παντού.
Στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στις μορφές οργάνωσης  της κοινωνίας, στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, στους θεσμούς, στις κατεστημένες νοοτροπίες.
Γιατί συμμεριζόμαστε την ανάγκη να ηττηθεί ο λαϊκισμός, να ανατραπεί το πελατειακό κράτος και να αντικατασταθούν από τον  ορθό λόγο, την ευθύνη για την  πορεία της χώρας και την αξιοκρατία.
Τολμήσαμε επίσης, γιατί βλέπαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός πολιτικού φορέα της Αριστεράς που δεν θα επενδύει μόνο στην καταγγελία και τη στείρα διαμαρτυρία, αλλά θα αναζητά θετικές λύσεις και διεξόδους με κριτήριο τη συνοχή της κοινωνίας και την υπεράσπιση των πιο αδικημένων στρωμάτων της.
Μιας Αριστεράς  που δεν βολεύεται στο ρόλο του κομπάρσου στις πολιτικές  εξελίξεις, αλλά επιδιώκει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, που γνωρίζει ότι  η πολιτική, πάνω απ’ όλα, είναι η τέχνη  του εφικτού, που παλεύει διαρκώς  και με συνέπεια για να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση, επιδιώκοντας τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεργασίες.
Μιας Αριστεράς, με δυο λόγια, χρήσιμης για την  κοινωνία, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τους νέους και για όσους ζουν στο περιθώριο των κοινωνικών εξελίξεων. 
Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Στους 9 μήνες  της ύπαρξης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ η τόλμη που δείξαμε  βρήκε ανταπόκριση, επιβραβεύτηκε.
Από τις πρώτες μέρες ο κόσμος της Αριστεράς  αγκάλιασε την προσπάθειά μας, έδειξε – παρά τις αρχικές – φυσιολογικές επιφυλάξεις, ότι εμπιστεύεται τις  πρωτοβουλίες και τις εκτιμήσεις μας και συνέβαλε αποφασιστικά στη  συγκρότηση και την πολιτική παρουσία του κόμματός μας.
Καταφέραμε  σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τη δύσκολη χρονικά περίοδο και  με παντελή έλλειψη υλικών μέσων  και πόρων, να συγκροτήσουμε σε πανελλαδική  κλίμακα το κόμμα. Ενώ την πρώτη  μεγάλη δοκιμασία για την πολιτική μας, τις δημοτικές εκλογές, η ΔΗΜ.ΑΡ. την πέρασε με επιτυχία ενισχύοντας ταυτόχρονα τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες.
Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει  χωρίς όλους εσάς, χωρίς δηλαδή την αποφασιστική συμβολή των  μελών και των φίλων του κόμματος.
Η γρήγορη  και συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ΔΗΜ.ΑΡ., η οικονομική στήριξη της πολιτικής μας παρουσίας από τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες, μας ενθαρρύνουν και ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήρθε για να μείνει και να εδραιωθεί στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία της χώρας.
Το 1ο Συνέδριο είναι ο πρώτος σημαντικός σταθμός μιας μακράς πορείας. Αυτό δεν είναι έκφραση επιθυμίας, είναι υπόσχεση και δέσμευση ταυτόχρονα.
Τις επόμενες 3 ημέρες οι 823 σύνεδροι που εκπροσωπούν  τις 180 οργανώσεις και τα 5.500 μέλη του κόμματος πανελλαδικά, θα αποφασίσουμε για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος, θα εκλέξουμε την ηγεσία του και από την Δευτέρα θα συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διεύρυνση της επιρροής του, έχοντας συνείδηση ότι μας δεσμεύει το ιδρυτικό μας σύνθημα:
      • Ανανέωση στην πολιτική
      • Τόλμη στη δράση
      • Ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...