Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΚΑ , ΑΠΟ Ι-ΔΑΝ-Ε-ΙΚΑ ΞΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ…!!!
Γράφει ο Κώστας Αντωνίου

Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες …Αναφέρομαι σε όσους έπαιξαν θέατρο ως πρωταγωνιστές ή κομπάρσοι ,πότε στο προσκήνιο και πότε στο παρασκήνιο στην τραγωδία των απεργών μεταναστών. Σε αυτούς που διορισμένοι από τους εαυτούς τους αφού δημιούργησαν το πρόβλημα , προκαλώντας την κοινωνία έρχονται σήμερα να ζητήσουν «έντιμο»συμβιβασμό σε μια «ανέντιμη» ενέργεια . Έχουν δε το θράσος να αποκαλούν «γελοίες» τις διαφορετικές από τις δικές τους αντιλήψεις . Είναι αυτό αντίληψη που οι ίδιοι διαθέτουν για τη δημοκρατία, για το δικαίωμα του άλλου και για το διάλογο.
Έκαναν στην αρχή το πανεπιστήμιο και μετά το κτίριο της « υπατίας»αποθήκη ψυχών και σήμερα μπροστά στον κίνδυνο το «κρίμα» να πέσει στα κεφάλια τους νίπτουν τα χέρια τους ως άλλοι Πιλάτοι.
Μετέφεραν τους μετανάστες από την Κρήτη στο Πανεπιστήμιο παίζοντας υποκριτικά πολιτικά και πολλές φορές προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες δυστυχισμένων ανθρώπων με τη συνεργασία κάποιων κουλτουριάρηδων πανεπιστημιακών δασκάλων και κάποιων υπερευαίσθητων πανεπιστημιακών αρχών .
Υπολόγισαν ( λάθος από ότι φάνηκε) ότι θα συμπαρέσυραν μέρος της κοινωνίας στα πολιτικά τους παιχνίδια σε ένα περίεργο ανταγωνισμό πλειοδοσίας ευαισθησίας και παγκοσμιοποιημένης κουλτούρας.
Πίστεψαν ότι έτσι θα άνοιγαν ένα νέο μέτωπο σαν αυτά τα περίεργα « αυτόνομα» και μη «καθοδηγούμενα» που ξεφυτρώνουν πότε στα διόδια και πότε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τότε σπρώχνονταν στο χώρο του πανεπιστημίου ποιός θα πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιότητα και θα επενδύσει στο πολιτικό ή κομματικό γίγνεσθαι. Στην Υπατία χάθηκαν . Τώρα που βλέπουν πως έχασαν το παιχνίδι και πως η κοινωνία είναι τουλάχιστον ενοχλημένη από τα καμώματά τους με μια ενορχηστρωμένη πίεση εκλιπαρούν την κυβέρνηση , την ελληνική πολιτεία να λύσει το πρόβλημα που οι ίδιοι , τελείως αναίτια δημιούργησαν και που οι ίδιοι το περιέπλεξαν και το έκαναν και δύσκολο και επικίνδυνο. Ένα πρόβλημα που ήταν σε οξύτητα καθότι η χώρα μας αποτελεί την πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και που γίνεται οξύτερο σε ένα περιβάλλον εξαιρετικής ρευστότητας λόγω των προσφάτων εξελίξεων στη βόρεια Αφρική ,που παίρνει διαστάσεις καταιγίδας σε μια πολύ μάλιστα δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική κατάσταση , με μια «ενωμένη»Ευρώπη που σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα.Τώρα που βρίσκονται σε αδιέξοδο παρακαλάνε την κυβέρνηση να βρει λύση χωρίς οι ίδιοι ούτε καν να προτείνουν κάτι εφικτό και συγκεκριμένο. Μέχρι χτες που το θέμα πωλούσε , έπαιρναν επάνω τους την πατρότητα και την ευθύνη του εγχειρήματός τους. Σήμερα που η βόμβα ,που έβαζαν οι ίδιοι με την ενέργειά τους στα θεμέλια της κοινωνίας κινδυνεύει να σκάσει στα χέρια τους ,σε περίπτωση μιας ανεπιθύμητης εξέλιξης και για να αποφύγουν το κρίμα που θα πέσει πρώτα στα κεφάλια τους εξορκίζουν το κακό και ψάχνουν να βρουν λύτες στο δύσκολο σταυρόλεξο που αυτοί δημιούργησαν .Υποκριτικά και ενώ είναι βέβαιοι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει προτείνουν τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.
Προτείνουν τη νομιμοποίηση των παρανόμων. Οι ίδιοι αν τύχαινε και θεσπίζονταν κάτι τέτοιο θα βγουν αύριο να καταγγείλουν την πολιτεία για το σκάνδαλο , γιατί όντως πρόκειται για σκάνδαλο…!!Έτσι για Άλλη μια φορά τα αριστερά κόμματα που θάπρεπε να είναι διεκδικητές και φρουροί της νομιμότητας γίνονται απαιτητές παράνομων πράξεων με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον για τη χώρα μας .Το χειρότερο είναι ότι θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν την άποψή τους , μειοψηφική που προσπαθούν να την κάνουν πλειοψηφική εκμεταλλευόμενοι τη διάχυτη σύγχυση λόγω της κρίσης .
Θεωρούν ότι αυτοί και μόνο κατέχουν το μονοπώλιο της απόλυτης αλήθειας.Το ίδιο έκαναν με τους υπαλλήλους της βουλής ,που ζητούσαν τη μονιμοποίηση των προεκλογικών ,ρουσφετολογικών, «βολευτικών» προσλήψεων και την μη περικοπή των μισθών τους , διαχωρίζοντάς τους από τους άλλους υπαλλήλους.Το ίδιο έκαναν με τους συμβασιούχους των «stage» και τις παράνομες παρατάσεις των συμβάσεων των ημετέρων από τους «βολευτές» και τους λοιπούς παράγοντες και παραγοντίσκους, εμπόρους της ελπίδας των παιδιών μας. Εδώ και μόνο για την ιστορία, αναφέρω ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας παραπέμπεται στη δικαιοσύνη και καλείται να επιστρέψει τη ζημιά του δημοσίου που υπολογίζεται σε δύο εκατομμύρια ευρώ για την παράνομη πρόσληψη είκοσι οχτώ κομματικών του φίλων, όταν ήταν δήμαρχος των Παρισίων . Για το ίδιο θέμα ένας άλλος πρώην υπουργός «έφαγε» δεκαοχτώ μήνες φυλακή, έστω και με αναστολή . Αντί να ζητήσουν την ίση μεταχείριση και να απαιτήσουν την τιμωρία όσων παρανόμησαν είτε με τις παράνομες προσλήψεις ,είτε με τις παράνομες παρατάσεις των συμβάσεων έγιναν τελείως απροσδόκητα και πέρα από κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας υποστηρικτές της παρανομίας και της αδικίας.Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν την αδυναμία τους να αρθρώσουν επίκαιρο πολιτικό λόγο και να δώσουν διέξοδο στα σύγχρονα αδιέξοδα με εφικτές και συγκεκριμένες προτάσεις . Ο κ. Λαφαζάνης με τον κ.Παπαδημούλη πρόσφατα από κανάλι σε κανάλι καλούν , «ικετεύουν» την κυβέρνηση να κάνει κάτι πριν είναι αργά. Σήμερα μάλιστα έβαλαν στο παιχνίδι και το Μανώλη Γλέζο, σύμβολο της αντίστασης. Φαίνεται πως κάποιοι ,που φροντίζουν για την υστεροφημία του τον εκμεταλλεύονται όπως τον εκμεταλλεύτηκαν και στα επεισόδια μπροστά στη βουλή. Ζήτησε λοιπόν και ο Μανώλης Γλέζος τη νομιμοποίηση των παρανόμως εισελθόντων, παρανόμως μετακινηθέντων και παρανόμως χρησιμοποιηθέντων δύσμοιρων συνανθρώπων μας,που απεγνωσμένα ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τους παρανομούντες .
Υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παρανόμων και αγνοούν προκλητικά τα δικαιώματα των νομίμων αποβλέποντας σε μια κοινωνία μονίμως και πάντοτε παρανομούντων. Η δεξιά και περισσότερο η ακροδεξιά τρίβει τα χέρια της ελπίζοντας και αποβλέποντας σε κομματικά οφέλη από τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας μας και φτάσαμε σε σημείο ο κ. Κρατζαφέρης να προβάλλεται ως ο διεκδικητής και υπερασπιστής της στοιχειώδους λογικής της νομιμότητας, ανεξάρτητα αν την πιστεύει ή όχι.
Ερωτώ αν υπάρχει σήμερα όχι έλληνας αλλά άνθρωπος με στοιχειώδη κοινωνική λογική ανεξάρτητα από κόμματα ,που να πιστεύει ότι η χώρα μας με δεδομένη μάλιστα τη δύσκολη συγκυρία ,την πρωτόγνωρη κρίση και την αδυναμία της να καλύψει τα δικαιώματα των πολιτών της ,μπορεί να θρέψει ή να βρει εργασία ή να εξασφαλίσει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα στις εκατοντάδες των μεταναστών που κατέκλυσαν τη χώρα μας και τα «στίφη» που από ότι φαίνεται ,από τα τελευταία γεγονότα ,θα κατακλύσουν την πατρίδα μας.Αν πιστεύει κανένας ότι αν η πολιτεία ικανοποιήσει το αίτημα των «τριακοσίων» δε θα ανοίξει η όρεξη και των υπολοίπων αυτών που παράνομα βρίσκονται ή θα φτάσουν στη χώρα και αν οι αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» κάθε μήνα δε δοκιμάζουν την ευαισθησία και την αντοχή της κοινωνίας μας με παρόμοιες πρακτικές και τακτικές...Πιστεύω να μας δίνουν τουλάχιστον όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητοι το δικαίωμα να έχουμε τις ίδιες τουλάχιστον ευαισθησίες με αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...