Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Νικολόπουλος: Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ δείχνει πως το χρέος της χώρας έχει εκτροχιαστεί

Με Αντώνη Σαμαρά «άνοιξε» και «έκλεισε» ο Βουλευτής  και παραιτηθείς από την Κυβέρνηση Νίκος Ι. Νικολόπουλος την ομιλία του – στην αίθουσα της Γερουσίας- κατά τη συζήτηση του σχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013.

“Ο προϋπολογισμός απέτυχε στους στόχους του, κυρίως διότι δεν υπήρξε Ανάκαμψη. Αντίθετα, οδήγησε σε ύφεση πολύ χειρότερη από εκείνη που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Όσον αφορά το συζητούμενο σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού διέπεται, δυστυχώς, από την ίδια λογική με εκείνη των τριών προηγουμένων:

Όσο συνεχίζεται αυτό το μείγμα οικονομικής  πολιτικής η ύφεση θα είναι  πιθανότατα μεγαλύτερη” είπε ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ‘’ΚΙΝ.Α.’’” μεταφέροντας αυτολεξεί όσα ο σημερινός Πρωθυπουργός υποστήριζε ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Θα σταθώ σε τρία σημεία που χαρακτηρίζουν, αλλά και συνθέτουν το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εκτελεσθεί τον χαρακτηρίζω ως οραματικό ως προς το σκέλος των εσόδων και εξαιρετικά φειδωλό ως προς το σκέλος των επιπτώσεων.

Ακόμα και η τρόικα διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως η ύφεση κατά το 2013 δεν θα είναι μόνο 3,8%, αλλά θα κυμανθεί στο 5%, ίσως και παραπάνω».

Ο Αχαιός Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Ι. Νικολόπουλος επικεντρώθηκε σε τρία σημεία:

«Το πρώτο αφορά τις συνέπειες που θα έχουν τα μέτρα κυρίως εκείνα που έχουν άμεση σχέση με το βιοτικό και καταναλωτικό επίπεδο των πολιτών.

Η περαιτέρω αφαίρεση εισοδημάτων  θα επιβαρύνει αλλά με γεωμετρική πρόοδο τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα τιναχτεί στον αέρα, από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του νέου έτους!
Το έχουμε ξαναδεί το ξέρουμε  καλά, ότι η συρρίκνωση της πραγματικής  οικονομίας και το έλλειμμα ρευστότητας  στην αγορά πλήττουν καίρια τα έσοδα του κράτους.

Η συνέχιση αυτής της  πολιτικής λοιπόν, την οποία η  ΝΔ καταδίκασε και αντιπάλεψε όλα  τα προηγούμενα χρόνια, είναι φύσει  αδύνατο να φέρει διαφορετικά  αποτελέσματα τώρα καθώς ο λαός δεν έχει τίποτα άλλο πια να δώσει.
 
Το δεύτερο στοιχείο αφορά», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:
«το πλήρως αβέβαιο περιβάλλον εντός του οποίου θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός.
Μιλάμε για έναν προϋπολογισμό, ο οποίος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος  με ένα νέο «κούρεμα» του χρέους.

Η πρόσφατη έκθεση του  ΔΝΤ δείχνει πως το χρέος της  χώρας έχει εκτροχιαστεί και αποτελεί…  «φωτογραφία κουρέματος». 

Ακόμα και η δήλωση της κ. Μέρκελ στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, ότι… εύχεται και  ελπίζει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα για έναν προϋπολογισμό, ο οποίος προτού ακόμα ψηφιστεί τίθεται εν αμφιβόλω και μετατρέπεται σε μια απλή έκθεση ιδεών που υπόκειται σε τόσα «εάν και εφόσον» είναι η αξιοπιστία των προσώπων που θα κληθούν να εφαρμόσουν και να επαληθεύσουν τον προϋπολογισμό».

Ο Αχαιός Βουλευτής στο σημείο αυτό κάνοντας παρένθεση στο λόγο του αναφέρθηκε και στου λόγους της παραίτησής του από την Κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και το τρίτο σημείο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι η αξιοπιστία των προσώπων που θα κληθούν να εφαρμόσουν και να επαληθεύσουν τον προϋπολογισμό.
 Όπως ήδη ανέφερα,  προεκλογικά η ΝΔ αντιπάλεψε  την πολιτική της ύφεσης, αλλά  πολύ γρήγορα διαπίστωσα –  και όλοι ξέρετε την πρόσφατη  προσωπική ιστορία μου – πως μετεκλογικά, ο σημερινός ηγετικός πυρήνας της αποφάσισε να εγκαταλείψει τα όσα διεκήρυττε και να ακολουθήσει την φοβική πολιτική της υπόκυψης στις απαιτήσεις των δανειστών, επιτρέποντας ακόμα και στον κ. Βενιζέλο, τον πολιτικό που ακολουθώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο και που ως υπουργός Οικονομικών ευθύνεται για σωρεία καθυστερήσεων και παλινωδιών - όπως μέχρι σήμερα και με αφορμή την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αποδεικνύεται – να ασκεί κριτική στον κ. Σαμαρά για την επιλογή του να πει «ναι σε όλα» στους δανειστές! 

Ποιος Νεοδημοκράτης, ποιος Έλληνας πολίτης θα το φανταζόταν αυτό πριν τρεις μήνες, άραγε;
Ιδού λοιπόν, μέσα σε ποιο περιβάλλον και με ποιους πολιτικούς ως οδηγούς, θα πρέπει εμείς σήμερα να πιστέψουμε πως ο προϋπολογισμός θα υπηρετηθεί και θα εφαρμοστεί.

Κλείνω ως ακολούθως  λυπάμαι πραγματικά που το λέω, αλλά δεν το πιστεύει κανένας πολίτης σε αυτή την χώρα! Γιατί πρέπει να το πιστέψω εγώ ή οι άλλοι Βουλευτές»;
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...