Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ.

Σχετικά με το θέμα του «Δημοψηφίσματος» ο εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός,
ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δύο είναι οι διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα μας βάσει των οποίων οδηγείται σε δημοψήφισμα ο Ελληνικός Λαός:

1.       Για «ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ», έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, απόφαση της Βουλής με 151 τουλάχιστον ψήφους και υπογραφή σχετικού διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και

2.       Για «ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ», μετά από πρόταση τουλάχιστον 120 Βουλευτών προς την Βουλή, απόφαση της Βουλής με 180 τουλάχιστον ψήφους και υπογραφή σχετικού διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συγχρόνως –σύμφωνα με τον νόμο- για να θεωρηθεί δεσμευτικό το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος για «ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ», θα πρέπει η συμμετοχή του Λαού να ξεπεράσει το 40%, ενώ για «ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ», θα πρέπει η συμμετοχή του Λαού να ξεπεράσει το 50%.

Αν ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου επέλεγε την πρώτη λύση,  τότε προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα βρισκόταν 151 Βουλευτές που με την ψήφο τους θα μας οδηγούσαν στην έξοδο από την Ευρώπη και στον όλεθρο και  αυτό θα είχε  βεβαίως ως συνέπεια την ανατροπή της Κυβέρνησης και άμεσες εκλογές. Να υπενθυμίσω ότι δεν έγινε δημοψήφισμα ούτε για την είσοδο μας στην Ε.Ε., ούτε για την καθιέρωση του ΕΥΡΩ, ούτε για την υπογραφή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ούτε για το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ούτε για το  ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Ο Γ. Παπανδρέου –σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στον ΑΝΤΕΝΑ- επέλεξε την δεύτερη λύση παρά το ότι είναι προδήλως αντισυνταγματική αφού το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Σύμβαση» εμπεριέχει 100% ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ θέματα!

Γιατί αλήθεια το κάνει αυτό;

Διότι γνωρίζει ότι ακόμη και να καταφέρει να βρει 151 Βουλευτές που θα ψηφίσουν τον κυρωτικό της Σύμβασης νόμο, δεν πρόκειται εν συνεχεία να βρει 180 Βουλευτές που θα αποδεχθούν την καταστροφική για τον τόπο πρότασή του και έτσι η Βουλή ΔΕΝ θα αποφασίσει προσφυγή σε δημοψήφισμα!

Με αυτόν τον τρόπο ο Γ. Παπανδρέου και το δημοψήφισμα που πιθανότατα θα τον οδηγούσε σε παραίτηση θα αποφύγει και θα έχει την δυνατότητα να καταγγείλει όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης γιατί εμπόδισαν τον Λαό να εκφράσει την άποψή του για την Σύμβαση!

Βεβαίως όλα αυτά είναι τόσο διαφανή που οι πάντες τα αντιλαμβάνονται και τελικά είτε ορισμένοι το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα οδηγηθεί η χώρα όχι σε δημοψήφισμα αλλά σε εκλογές και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό Λαό να εκφράσει την θέλησή του για όλα τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και βεβαίως να κατανείμει ευθύνες.

Πλέον όμως των παραπάνω, το τραγικό  της ανεύθυνης απόφασης του Γ. Παπανδρέου, είναι πρώτον ότι οι Τράπεζες στην πλειοψηφία τους θα αρνηθούν -στις διαπραγματεύσεις που ήδη  άρχισαν- το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ «κούρεμα», αφού δεν θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που σύμφωνα με την Κυβέρνηση θα γίνει μετά τρίμηνο και δεύτερον οι δανειστές μας 99% ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ –την οποία έχουμε άμεση ανάγκη- αφού τίναξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στον αέρα την συμφωνία των Βρυξελών και έτσι εντός των επομένων 15 ημερών η χώρα θα οδηγηθεί πιθανότατα  σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Τελικά μία λύση υπάρχει για να βγει ο Ελληνικός Λαός από το αδιέξοδο.

Οι ίδιοι  οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψουν τον ανεύθυνο σημερινό αρχηγό τους, στην  ψηφοφορία της Παρασκευής.

--
Vassilis Papageorgopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...