Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Mediterranean Quarterly: Η Ουάσινγκτον στηρίζει κυβέρνηση Σαμαρά

Την εκτίμηση πως η Ουάσιγκτον θα στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο αρχισυντάκτης του αμερικανικού περιοδικού «Mediterranean Quarterly». Ο Κωνσταντίνος Παγίδας επεσήμανε πως ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε όλους τους στόχους του, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στη «φράση κλειδί» που δείχνει την καλή διάθεση του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Παγίδας σε συνέντευξή του στην Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», ο Ελληνας πρωθυπουργός ενίσχυσε τη θέση της κυβέρνησής του, απέσπασε στήριξη για μια αναπτυξιακή προσέγγιση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τις ΗΠΑ και παρουσίασε την Ελλάδα σαν σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει σθεναρά την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για τις εναλλακτικές λύσεις, ή γιατί υπάρχουν ανησυχίες για τις αξίες των άλλων», τόνισε ο κ. Παγίδας.

Ο ίδιος τόνισε πως μία από τις «φράσεις κλειδί» στις κοινές δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες, ήταν η αναφορά του Μπαράκ Ομπάμα στο «μεγάλο ταλέντο του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Παγίδα, «εμείς, εδώ στις ΗΠΑ, ξέρουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό» και «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήρθε εδώ και κατάφερε να πείσει πολλούς ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις και ότι διαθέτει εργατικό δυναμικό με υψηλή μόρφωση και εξειδίκευση και αυτό αντικατοπτρίστηκε στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...