Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Spiegel: Νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα το 2014

Παραμένουν οι «υψηλοί κίνδυνοι» για το ελληνικό πρόγραμμα σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της γερμανικής τράπεζας που αποκαλύπτει το Spiegel


Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Bundesbank που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα ακόμα πακέτο διάσωσης το 2014. Στο εσωτερικό έγγραφο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας αναφέρεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές όλες αυτές τις διαδικασίες ώστε το νέο δάνειο προς την Ελλάδα να είναι σε θέση να εκταμιευθεί μέχρι τις αρχές του 2014.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων από τη Φρανκφούρτη το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα έχει υψηλούς κινδύνους. Μάλιστα τα στελέχη της Bundesbank κρίνουν τις αποδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ως «ελάχιστα ικανοποιητικές».

Το έγγραφο που έχει συνταχθεί για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει την πιθανότητα πιστωτικής διευκόλυνσης προς την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτική απόφαση».

«Παρά το γεγονός πως η Bundesbank δεν θέλησε  να σχολιάσει το έγγραφο αποτελεί σαφή ένδειξη του ενδιαφέροντος της γερμανικής πλευράς η οποία θέλει να αποφύγει κάθε συζήτηση για ένα πιθανό κούρεμα τους ελληνικού χρέους πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

Τέλος το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει ένα μικρό ποσοστό ανάπτυξης το 2014 έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...