Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Οι πολιτικοί «ηγέτες» αχυράνθρωποι των Γερμανών…»

Το πολιτικό σκηνικό στις μέρες μας παρουσιάζει έντονα συμπτώματα εκφυλισμού που προκαλούν την κοινή γνώμη. Τα κρούσματα διαφθοράς και η σκανδαλοθηρία στην πολιτική ζωή της χώρας μας καθημερινά φτάνουν στο φώς της δημοσιότητας και εγείρουν εύλογα την κοινωνική αποδοκιμασία, ιδίως την ώρα που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την στείρα και ανάλγητη πολιτική των Μνημονίων.


Διεφθαρμένοι πολιτικοί εξαρτημένοι από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ή ένα καλοστημένο παιχνίδι μετατροπής πολιτικών σε πειθήνια όργανα για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών ή μήπως και τα δύο μαζί; Ποιο είναι άραγε το παρασκήνιο της εγχώριας πολιτικής σκηνής και από ποιον διαμορφώνεται; Ποιος είναι ο «αμαρτωλός» διπλός ρόλος της Γερμανίας; Τα ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα ενισχύουν το αίσθημα δυσοσμίας που αποπνέει τόσο χρόνια η πολιτική ζωή στην χώρα μας εξαιτίας της κυριαρχίας των σκοπιμοτήτων, του σφετερισμού του δημοσίου συμφέροντος, των πελατειακών σχέσεων και της ρουσφετολογίας.
Ένα είναι το μόνο σίγουρο το ρητό «δάσκαλέ που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» ταιριάζει απόλυτα στην Γερμανία, που ενώ κουνάει το δάχτυλο στην χώρα μας καταδεικνύοντας την ως το βασίλειο της διαφθοράς και του «φαγοποτιού» των πολιτικών και ζητάει την παραδειγματική της τιμωρία, η ίδια μέσω των εταιρειών της είναι η πρώτη διδάξασα της διαφθοράς. Η Γερμανία στήνοντας μια μηχανή «λαδώματος» και διαφθοράς στις διακρατικές της σχέσεις και ιδιαίτερα με την Ελλάδα που της παρείχε πρόσφορο «έδαφος», κατάφερε να διεισδύσει στα εσωτερικά των χωρών , μετατρέποντας τους πολιτικούς ταγούς των εκάστοτε χωρών σε χειραγωγούμενα όντα ανίκανα να κυβερνήσουν χωρίς τις παρεμβάσεις της Γερμανίας προς ίδιον όφελος.

Τα παραδείγματα χαρακτηριστικά και πολλά. Πλήθος μεγάλων σκανδάλων με δημόσια έργα δισεκατομμυρίων ευρώ στις μεταφορές, στα νοσοκομεία, στις επικοινωνίες, στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ενέργεια φέρουν τη «σφραγίδα» των μεγαλύτερων γερμανικών κολοσσών. Ο κατάλογος αριθμεί πολλά «γερμανόφερτα» σκάνδαλα όπως τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα άρματα μάχης, ο εκσυγχρονισμός «Φάντομ», τα οχήματα Mercedes, το σύστημα «Ερμής», οι πύραυλοι «Patriot», τα περιβόητα υποβρύχια κοκ. Κορωνίδα των σκανδάλων η υπόθεση Siemens, το μεγαλύτερο ίσως μεταπολιτευτικό σκάνδαλο διαφθοράς. Παρά τους «ποταμούς» στοιχείων που υπάρχουν, έως τώρα κανένα από τα αμέσως ή εμμέσως εμπλεκόμενα πρόσωπα στα σκάνδαλα δεν έχει καταδικαστεί.

Η Γερμανία, λοιπόν, έστησε ένα χορό μιζών με παρτενέρ διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες και ενώ επί δεκαετίες οικειοποιούταν και λυμαινόταν τους πόρους της Ελλάδας, τώρα έρχεται να την καταδικάσει σε εξαθλίωση και να εισβάλει στην πολιτική ζωή κρατώντας στο χέρι πολλά πολιτικά κεφάλια του τόπου, που τα έχει μετατρέψει σε πολιτικά ανδρείκελα και υπάκουους συνομιλητές, ώστε να εξασφαλίσει μπιρ παρά τον πλούτο της χώρας μας και να κάνει «ανακύκλωση» των χρημάτων με πολλαπλάσιο κέρδος για τους Γερμανούς.

Αυτό το καλοστημένο και επαρκώς οργανωμένο κόλπο του δούναι και λαβείν, που απορρέει από την επεκτατική στρατηγική δεν έγινε μόνο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες του «απατεώνα» Νότου κατά τα λεγόμενα του «αθώου» Βορρά της Ευρώπης. Κατά συνέπεια οι ισχυρές βόρειες χώρες κερδίζουν με κυρίαρχη «de facto» την Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες ιδίως του ευρωπαϊκού Νότου μετατρέπονται σε «υποζύγια» εξυπηρέτησης των επεκτατικών οικονομικών τάσεων των ισχυρών χωρών.

Και τώρα μιλάνε οι Γερμανοί και οι λοιποί ισχυροί Ευρωπαίοι για τον διεφθαρμένο Νότο και την «άτακτη» Ελλάδα αλλά ξεχνάνε επιμελώς ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…
Με  εκτίμηση
Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής  Νεολαίας Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...