Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Επίθεση Αλ. Τσίπρα στην κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, ενώ απηύθυνε προσκλητήριο στις δυνάμεις της αριστεράς, κυρίως στις αριστερές κοινωνικές δυνάμεις για ενότητα.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο κ.Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις που απευθύνουν κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Παπανδρέου για την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «αν κάποιος που ζούσε σε άλλη χώρα και βρισκόταν για λίγο τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και παρακολουθούσε ειδήσεις στις οκτώ και διάβαζε και τις εφημερίδες της διαπλοκής και άκουγε τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών, θα διαπίστωνε ότι ένα νέο φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα αλλά και όχι μόνο. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ήταν προαποφασισμένη «ακριβώς γιατί όλοι αυτοί, που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο στα χρόνια της ανάπτυξης, εθνικοί προμηθευτές, εθνικοί τραπεζίτες, εθνικοί εργολάβοι και εθνικοί μιζαδόροι της διαπλοκής, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερη ευκαιρία από τη κρίση του χρέους, για να προωθήσουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν ονειρευτεί».
Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι τα χειρότερα έρχονται, ενώ σημείωσε ότι για να τρομοκρατηθεί ο λαός τον κρίσιμο ρόλο δεν τον έχει μόνο η κυβέρνηση με τη διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας και συλλογικής ενοχής αλλά και μεγάλο μέρος των κυρίαρχων ΜΜΕ της χώρας.
Αναφερόμενος στις δύο τελευταίες κυβερνήσεις ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή που αφού διέλυσε τα πάντα και εκτόξευσε το έλλειμμα με τις φοροαπαλλαγές και τα χατίρια στο μεγάλο κεφάλαιο, αποχώρησε πρόωρα, αθόρυβα και ευγενικά, δίνοντας τη θέση της στη κυβέρνηση Παπανδρέου που είχε ταυτόχρονα δυο ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά. Όνομα σοσιαλιστικό, βαρύ σαν ιστορία και ψυχή ξεπουλημένη στον πιο σκληρό και κυνικό νεοφιλελευθερισμό».
Παρουσίασε παράλληλα το εναλλακτικό σχέδιο που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει τους ακόλουθους άξονες:
«Πρώτος: Aμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο
Δεύτερος: Ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος μέσα από μια δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και του κεφαλαίου, που σήμερα στην χώρα μας απολαμβάνουν συνθήκες σκανδαλώδους ασυλίας.
Τρίτος: Aμεσος έλεγχος και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του και με βελτίωση των όρων αποπληρωμής. Γιατί, πολύ απλά, ένα χρέος που είναι πάνω από το 150% του ΑΕΠ, και έχει φτάσει εκεί εξ αιτίας των καταστροφικών επιπτώσεων του Μνημονίου δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Τέταρτος: Κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος Πριν από ένα χρόνο μια τέτοια πρόταση ίσως ακουγόταν ακραία. Σήμερα όμως, όλη η Ευρώπη κουβαλάει τις χρεοκοπημένες τράπεζες στην πλάτη. Και το ίδιο συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου οι τράπεζες κατορθώνουν να είναι πάντα ο αδύναμος κρίκος, αλλά ταυτόχρονα να βουλιάζουν στα κέρδη. Και ζητούν συνεχώς ακόμα περισσότερα, τη στιγμή μάλιστα που έχουν κλείσει τις στρόφιγγες στην ελληνική κοινωνία, στην πραγματική οικονομία».
Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας τονίζοντας την ανάγκη «να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δυναμώσουμε και τους αγώνες του λαού, για να δυναμώσουμε και την ελπίδα μιας μεγάλης ενότητας της αριστεράς που θα ανατρέψει τη σημερινή καταστροφική πορεία για το τόπο».
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «είναι ανάγκη να σταθούμε λοιπόν στην ευθύνη, να γυρίσουμε σελίδα για το ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Να αφήσουμε πίσω τις άγονες αντιπαραθέσεις και τον κατακερματισμό και να ανοίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ πλατιά μέσα στη κοινωνία. Να κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ από συμμαχία συνιστωσών, κίνημα μαζικό για την ανατροπή».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...