Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Telegraph: Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής τον Μάιο στην Ελλάδα για το χρέος


Στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει τον Μαϊο στην Αθήνα αναφέρεται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Τhe Telegraph" με τίτλο "EU poised for Greece crisis talk".
Η ανταπόκριση του Πολ Αναστάση από την πρωτεύουσα, κάνει λόγο για τους φόβους ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της και θα αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι αξιουματούχοι να αλλάξουν τους όρους των τραπεζικών οφειλών της...
"Η Τρόικα, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αναμένεται να κάνουν μια "επίσκεψη αστραπή» για δύο ημέρες για να διαπιστώσουν αν η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος της κατά £ 21 δισ. Το ταξίδι προγραμματίζεται για την 9η Μαΐου, αν και υπάρχουν πιθανότητες να μετατεθεί στις 5 Μαΐου" γράφει ο συντάκτης και μεταφέρει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομίας για το φλέγον θέμα.
"Ο Γιώργος Παπανδρέου, κι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης διεύψευσαν κατηγορηματικά τις έντονες φήμες περι αναδιάρθωσης. Έναν χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου, κι αφού η Ελλάδα αναγκάστηκε να αποδεχθεί το ποσό των € 110 δισ. (£ 97bn) οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέιψευσε τις αξιολογήσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης και τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του χρέους. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είπε ότι η αναδιάρθρωση , ήταν εκτός συζήτησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας".
Το δημοσίευμα , "δανείζεται" και αποσπάσματα σχετικού ρεπορτάζ του Mega αλλά και το πρόσφατο δημοσίευμα του "Βήματος" περί αναδιάρθωσης.
"Ωστόσο, τα ελληνικά κανάλια ειδήσεων συνέχισαν να μεταδίδουν τις φήμες. Στο μεγαλύτερο δίκτυο, Mega TV, το Σάββατο, ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης ότι «στη χειρότερη των περιπτώσεων, μια αναδιοργάνωση και όχι αναδιάρθρωση θα λάβει χώρα στο μέλλον, με μια παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του δανείου, όπως έχει χορηγηθεί για τις άλλες χώρες ".
Πηγή: www.newscode.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...