Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα ποινικοποιήσει ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε

Άρθρο του Γραμματέα της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Χρήστου Αηδόνη 


Τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν στοιχεία που αφορούν τα αρνητικά αποτελέσματα των εισπράξεων των ασφαλιστικών ταμείων από τις ρυθμίσεις των οφειλών των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών. Πολύ χειρότερα από τα περσινά της ίδιας περιόδου.

Tυμπανοκρουσίες συνόδευαν την κυβερνητική επιλογή.. Μιλούσαν για ρυθμίσεις «ανάσα».. που κατέληξαν σε στραγγαλισμό της αγοράς και των ασφαλιστικών ταμείων.

Ηχούν ακόμη οι σάλπιγγες της "σπουδαίας" λύσης. Της συνέχειας των success stories..
Δυστυχώς (για την πατρίδα μας) για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός της προωθούμενης λύσης και τα θησαυροφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων παραμένουν άδεια, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ανασφάλιστοι και με την απειλή των «αναγκαστικών εισπράξεων» να παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με την πλάτη στον τοίχο είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει νέα «λύση» – ακόμη πιο επώδυνη- και φυσικά η τρόικα να απαιτεί ικανοποίηση των στόχων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έγκαιρα επεσήμανε -για ακόμη μια φορά- στις 12 Απριλίου 2013 με επιστολή του στον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση, την αναποτελεσματικότητα της προωθούμενης ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Καταψηφίσαμε στη Βουλή το πολυδιαφημιζόμενο μέτρο των ρυθμίσεων που τελικά έφερε την κατάρρευση των εσόδων.

Λίγους μήνες μόλις μετά, τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν και αποδεικνύεται η προχειρότητα των επιλογών αυτών που κυβερνούν.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε:

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.
Η προωθούμενη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ και τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν είναι υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη και θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε πλήρες αδιέξοδο.
Οι επιχειρήσεις που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν για εξόφληση των οφειλών τους εντός 48 μηνών.
Βιώσιμη ρύθμιση είναι μία και μοναδική
Το πάγωμα για 24 μήνες όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπό τον απαράβατο όρο ότι η επιχείρηση θα καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές.»

Αυτή η πρόταση δυστυχώς, όχι μόνο δεν υιοθετήθηκε, αλλά ούτε καν απασχόλησε το κυβερνητικό επιτελείο για να αποτελέσει επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.
6 μήνες έχουν χαθεί και το πλοίο συνεχίζει να ταξιδεύει σε θολά νερά, χωρίς πυξίδα.

Αναδεικνύεται η ανικανότητα της δικομματικής κυβέρνησης να κατανοήσει ποια κρίση βιώνει η αγορά και πως αντιμετωπίζεται, ταυτόχρονα η είσπραξη εισφορών και η καταπολέμηση των λουκέτων και της ανεργίας.

Βιώσιμες και απλές λύσεις δεν αναζητούνται. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλώνεται σε επιλογές που σε λίγο θα ποινικοποιήσουν ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε.
Για να φύγουμε όμως από το αδιέξοδο υπάρχει μόνο μια επιλογή, να αλλάξουμε δρόμο.

Το δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης, που η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, τον έχει σαφώς υποδείξει.



news4all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...