Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νωρίτερα περισσότερα χρήματα

Η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι εδώ και εβδομάδες το ΔΝΤ κάνει λόγο για 6,5 δισ. επιπλέον, ωστόσο, το ακριβές εύρος ενός τρίτου προγράμματος μετά το 2014, παραμένει ανοιχτό


Η Ελλάδα θα χρειαστεί νωρίτερα περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της  εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, η οποία υποστηρίζει ότι τα δάνεια που έχει λάβει δεν αρκούν για να επιβιώσει, γεγονός που, όπως σημειώνει, επιβεβαίωσε και ο Γερμανός  υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

«Επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει δεν πληρώνουν φόρους. Και επειδή η Ελλάδα βιώνει βαθιά κρίση, τα δάνεια που λαμβάνει δεν αρκούν για να επιβιώσει. Τώρα το επιβεβαιώνει και ο  Σόιμπλε: Το 2014 θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό 4 με 4,5 δισεκατομμυρίων», αναφέρεται στο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Μεταξύ άλλων η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι εδώ και εβδομάδες το ΔΝΤ κάνει λόγο για 6,5 δισ. επιπλέον, ωστόσο, το ακριβές εύρος ενός τρίτου προγράμματος μετά το 2014, παραμένει ανοιχτό.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος μίλησε για περίπου 10 δισ. ευρώ ποσό που, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, ενδέχεται να αποδειχθεί υπερβολικά αισιόδοξο, αν συνεχιστεί η οικονομική ύφεση.

Πηγή: Deutsche Welle
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...