Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το τακουνάκι στην καρωτίδα.

Από τη μια τα μαύρα μαντάτα, από την άλλη μια (μελετημένη; τυχαία; ύποπτη;) βουβαμάρα-ανοχή. ΟΛΩΝ.


Παγωμάρα στα Πανεπιστήμια. Η βόμβα της διαθεσιμότητας (πόσο εκνευριστικά κωμικοτραγικός, για να μην πω γελοίος, ο όρος.. ) έπεσε κι εδώ.

Στο όνομα ποιου εξορθολογισμού, ποιών επιταγών, ποιάς τρόικας ;;

Σιωπή αρχικά και μετά …ήρθαν οι μέλισσες. Σε ποιο μετά ; Ποιο παρόν διαγράφει το παρελθόν και σβήνει το μέλλον; Τι να υποθέσεις πια.. Προφανώς κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι σε εποχές κρίσης, ένας λαός στρέφεται -πρέπει να στρέφεται- στην Παιδεία για να καταφέρει να ορθοποδήσει. Αν έχουν προβλήματα τα Πανεπιστήμια, διορθώνεις τα προβλήματα, δεν εξαφανίζεις τα Πανεπιστήμια για να λύσεις τα προβλήματα.

118 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πάτρας σε διαθεσιμότητα από σύνολο 450 περίπου. Διοίκηση, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Φοιτητική Εστία, Γραμματείες Τμημάτων θα αδυνατούν να λειτουργήσουν, λέει η διοίκηση. Η αποδυνάμωση, δώρο στα πενηντάχρονα γενέθλια του.

Ανάλογα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εξορίζονται υπάλληλοι, καταργούνται ολόκληροι κλάδοι.(Αλήθεια γιατί στην Πάτρα μπήκαν το στόχαστρο ΜΟΝΟ διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ;; )

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (στο οποίο φοίτησα), ιδρύθηκε το 1837. Δυο αιώνες μετά ,δηλώνει αδυναμία λειτουργίας.

Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει, στην τελική , ποιος εκβιάζει ποιον, ποιος βάζει το τακουνάκι στην καρωτίδα, γιατί σφυρίζουν αδιάφορα. Πονάει αυτή η κατάντια όπως κι αν τη λένε, ανάγκη, ανοησία ή αδυναμία. Εξοργίζουν τα χέρια που παγώνουν το χρόνο με προγραφές.

Είπαμε, μαύρες οι μέρες και βολική η σιωπή.

Το σκηνικό έχει τίτλο «κατάρρευση της δημόσιας Παιδείας».

Η ανεργία συνεχίζει ακάθεκτη να καταβροχθίζει τους Έλληνες. Ή πρέπει με κάποιο τρόπο να εξαιρεθούν τα Πανεπιστήμια ή οφείλουν «να φτύσουν και να κολυμπήσουν» χωρίς σωσίβιο... Τι λες να γίνει; Ήθελες να σπουδάσεις; Σπούδασες; Έχεις παιδιά; Σκέψου και κρίνε .

Το τακουνάκι είναι η τρόικα , το ΔΝΤ, οι επιταγές της Γερμανίας, τα δάνεια της Αγγλίας.

Η καρωτίδα είναι η ελληνική Παιδεία.

Αυτά.



Νατάσα Ράγιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...