Στέλεχους της ΔΗΜΑΡ
H Εύβοια, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, βρίσκεται αντιμέτωπη με το κακό εαυτό της. Πολλοί είναι αυτοί που δεν θα το παραδεχτούν. Άλλοι θα το παρακάμψουν. Λίγοι θα σταθούν μπροστά στον καθρέφτη και θα δουν το πραγματικό πρόσωπο ενός νομού που από τη συντήρηση πέρασε στο «σοσιαλισμό» του ΠΑΣΟΚ για να φτάσει να φιλοξενεί γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στη Χαλκίδα.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν προσφέρεται για ωραιοποιήσεις. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και η πρώτη κίνηση θα γίνει σε αυτές τις εκλογές.
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μας έδειξαν τον «καλό» και κακό εαυτό τους. Μας οδήγησαν στα μνημόνια μέσα από εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, αφού είχαν προηγούμενα μετατρέψει την Εύβοια σε νησί των ανέργων, κλείνοντας το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο.
Οι μικρομεσαίοι και οι επιχειρηματίες ΔΕΝ ανησυχούσαν όσο έβλεπαν τον καταναλωτισμό να κρατεί καλά. Και όμως: Οι τριγμοί στο σύστημα είχαν εμφανιστεί αλλά δεν τους δίναμε σημασία, ούτε κανείς μας προειδοποίησε για το τι μας περίμενε στη γωνία.
Μπορεί το σπίτι του διπλανού μας να καιγόταν αλλά εμείς νομίζαμε ότι έχουμε καλή πυροπροστασία. Και όταν οι φλόγες έφτασαν στην αυλή μας ήταν αργά.
Μαζί με τις φλόγες και τα μνημόνια άρχισε και το ξήλωμα της πολιτικής σκηνής. Και τότε «αποκαλύφθηκε» το σάπιο υπόβαθρο της κοινωνίας μας. Η εμφάνιση των «αγανακτισμένων» ήταν ευκαιριακή και μικρή για ένα νομό σαν την Εύβοια που έχει δεχτεί τόσα πλήγματα. Και δεν έλειψαν και αυτοί πού προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση για να την μετατρέψουν σε ψήφους.
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με την στείρα αντιμνημονιακή πολιτική τους αντί να συσπειρώσουν τον κόσμο τον οδηγούσαν σε ακραίες λύσεις. Η ακροδεξιά, από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε την ξενοφοβία και την εγκληματικότητα «χτίζοντας» το δικό της «κάστρο» στην Εύβοια, μετά από πολλά χρόνια...
Μέσα σε όλα αυτά μια ήρεμη φωνή, εκείνη του Φώτη Κουβέλη, από την πρώτη στιγμή (ακόμη και πριν την ένταξη στο ΔΝΤ) έλεγε ότι ΔΕΝ πρέπει να εγκαταλείψουμε το ευρώ αλλά αντίθετα να ληφθούν μέτρα για να προστατεύσουν το εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων.
Και όταν η ΔΗΜΑΡ παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να βγούμε από την κρίση , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτίμησαν να συμμαχήσουν με τον Καρατζαφέρη για να περάσουν τα σκληρά μέτρα της Τρόϊκας.
Ακόμη και τότε ο Φώτης Κουβέλης έλεγε ότι ΔΕΝ πρέπει να πάμε σε μια τέτοια συγκυβέρνηση αλλά σε μια δημοκρατική – διακομματική συμμαχία για να σώσουμε τον τόπο.
Οι πρώτοι που αρνήθηκαν ήταν αυτοί που μιλούσαν για... ενότητα: Το ΚΚΕ ήθελε να επιβάλει τις απόψεις του (έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Οχι στο ευρώ επιστροφή στη δραχμή) και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χωριστεί στα δύο με άλλους να ζητούν την παραμονή στο ευρώ και άλλους την επιστροφή στη δραχμή.
Και φτάνουμε στα σημερινά γεγονότα. Η Μέρκελ ομολογεί ότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ και ούτε μπορούσαν να μας διώξουν από το ευρώ, τώρα που μας έδεσαν χειροπόδαρα.
Η ΔΗΜΑΡ μπροστά στις εκλογές συνεχίζει τη νηφάλια πολιτική της και ζητά τη συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων με μοναδικό στόχο την έξοδο από την κρίση. Χωρίς κραυγές και νταηλίκια διεκδικεί τη ψήφο του λαού που νιώθει προδομένος από τα δύο μεγάλα κόμματα και μπερδεμένος με τις θέσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !