Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Παιδιά τρέξτε! ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεφτά.

Γράφει η Κουκίδα
Το ξαναείπε ο αθεόφοβος : Υπάρχουν λεφτά, αλλά πάνε αλλού (πρόσθεσε φέτος). Και ποιος ευθύνεται για αυτό; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινούργια, κλείνει έναν χρόνο ζωής σε λίγο. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως αρνείται να παραδεχθεί την στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει στην οικονομική πολιτική. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σουρεαλιστική προσέγγιση στην πραγματικότητα.
Όπως σας είχαμε πει, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ διευκολύνσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, μείωση του φόρου στα αδιανέμητα κέρδη στο 20%, αλλά πέραν αυτού, ουδέν. Μόνο αοριστολογίες ότι κάααποτε θα κοιτάξει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Όσον αφορά στην εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αργεί, όχι γιατί θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών, αλλά γιατί τεχνικά η κυβέρνηση είναι ανέτοιμη!
Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός περιέγραψε μια ωραιότατη εικόνα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Προφανώς συμμερίζεται πλήρως την αμερικανική προσέγγιση ότι μόνο μέσα από τις επενδύσεις έρχεται η ανάπτυξη (κάτι που διαψεύδει η ελληνική νοοτροπία).
Πρώτη φορά έχω δει αρχηγό κράτους να αισθάνεται υπερήφανος που μέσα σε 10 μήνες κατάφερε να εξαφανίσει την μεσαία τάξη της χώρας του. Αυτήν που «έβαλε πλάτες» για να κτιστεί το ελληνικό κράτος στην μεταπολίτευση. Προφανώς δεν τον πτόησε το παπούτσι.
Για κερασάκι σας παραθέτουμε μια μικρή παράγραφο από την περσινή ομιλία του Παπανδρέου για το οικονομικό μοντέλο που θα υιοθετούσε:
«Κυρίες και κύριοι, η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα, (από την κυβέρνηση της ΝΔ) ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Χρειάζεται αντίθετα να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τον τζίρο της αγοράς. Να μπει μπροστά η μηχανή. Γι' αυτό και θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή, στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.»
Εφάρμοσε δηλαδή ένα μοντέλο που ήξερε από πέρυσι ότι θα καταρρεύσει. Άπαικτος ο πρωθυπουργός μας!! Άραγε το παπούτσι ήταν adidas?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...